Florin Cîțu: "Suntem pregătiți să trecem Legea Offshore"

283
Florin Cîțu:

Articole de la același autor

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat luni că Ministerul Energiei trebuie să prezinte ultimele modificări la Legea Offshore, arătând că marţi urmează să aibă loc şedinţa coaliţiei de guvernare pe acest subiect. Potrivit lui Cîţu, liderii s-au înţeles ca statul să ia circa 60% din venituri, în timp ce actorii privaţi 40%, însă nu sunt definitivate toate calculele.

„În Parlament suntem pregătiţi, în coaliţie suntem pregătiţi, Ministerul Energiei trebuie să vină cu ultimele modificări. Data trecută la coaliţie au fost câteva cerinţe suplimentare pentru Ministerul Energiei pentru câteva suplimentări, cum acesta vine în coaliţie va trece, va fi foarte rapid. (...) Câteva estimări referitoare la praguri. Până la urmă toată lumea este de acord ca în ceea ce priveşte împărţirea veniturilor din această exploatare o mai mare parte să vină către statul român şi o parte mai mică către companiile private, este adevărat. Eu am propus 60-40 să fie această împărţire, dar ideea este şi din ce facem acest procentaj şi trebuie să vedem suma pe care o vom avea ca venit. Mâine este coaliţia. Vedem mâine cu ce modificări vine”, a spus Cîţu, la Senat, citat de Agerpres.

El a precizat că, în ceea ce priveşte preţurile la energie, este nevoie de soluţii pe termen mediu şi lung, respectiv un acord transpartinic pentru investiţii în domeniu până în 2026 şi Legea Offshore. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3984 secunde