Florin Cîțu: "România susține aspirațiile Ucrainei de a deveni membru UE și NATO"

383
Florin Cîțu:
Președintele PNL, Florin Cîțu, transmite, într-un mesaj pe Facebook, că România susține Ucraina pentru a deveni membru al Uniunii Europene și al NATO.

„Am spus, în cadrul Summitului Platforma Crimeea din august 2021, că România este un susținător ferm al intergrității teritoriale a Ucrainei și susține aspirațiile Ucrainei de a deveni membru al comunității europene și euro-atlantice. România a fost primul stat membru UE care a ratificat Acordul de Asociere între UE și Ucraina”, a scris Cîțu, care a publicat și discursul său susținut anul trecut, la Kiev.

În august 2021, reprezentanţi din 46 de ţări au adoptat, la Kiev, o declaraţie în care au condamnat ocuparea şi militarizarea peninsulei Crimeea, anexate de Rusia în 2014. Documentul avertiza, la momentul respectiv, că militarizarea în curs în Crimeea subminează securitatea şi stabilitatea regiunii Mării Negre.

Și președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, pe Twitter, că România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei, a Republicii Moldova și a Georgiei, la UE. Declarația vine după ce Ucraina, aflată sub invazia Rusiei, a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4763 secunde