Exercițiu de amploare pentru militarii din Constanța și americanii dislocați de NATO, după un „scenariu unic”

334
Exercițiu de amploare pentru militarii din Constanța și americanii dislocați de NATO, după un „scenariu unic” - xexercitiujustice-1646135741.jpg
Miercuri, 2 martie, debutează un exercițiu de amploare la care participă militari de la mai multe batalioane din județul Constanța și soldați americani, dislocați în țara noastră, în cadrul măsurilor de consolidare a posturii aliate pe flancul estic al NATO. Scenariul după care se desfășoară exercițiul este „unic, imaginar, dar adaptat amenințărilor operaționale posibile”.

Aproximativ 900 de militari români și americani, cu peste 70 de mijloace tehnice, se vor instrui în comun, în perioada 2-10 martie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române (CSIL), din Smârdan, judeţul Galaţi, în cadrul exerciţiului „Justice Eagle 22.1”, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

Militarii români fac parte din unități ale Brigăzii 9 Mecanizată „Mărăşeşti” (Batalionul 341 Infanterie „Constanţa”, Batalionul 911 Infanterie „Capidava”, Batalionul 912 Tancuri „Scythia Minor”, Batalionul 114 Tancuri „Petru Cercel” și Batalionul 168 Sprijin Logistic „Pontus Euxinus”).

„Exerciţiul „Justice Eagle 22.1”, organizat de Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”, se desfăşoară pe baza unui scenariu unic, imaginar, dar adaptat ameninţărilor operaţionale posibile, în scopul dezvoltării relaţiilor funcţionale între structurile participante şi armonizării procedurilor operaţionale specifice operaţiilor ofensive”, au transmis reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

Tragerile de luptă în cadrul exercițiului se execută cu tancuri T-55, transportoare amfibiu blindate TAB-77, vehicule de luptă „Bradley” și transportoare blindate Stryker.

Convoaiele de personal și tehnică se deplasează, în zilele de 1 și 2 martie, pe căile de comunicații rutiere spre CSIL Smârdan.

Exerciţiul multinaţional „Justice Eagle” se desfăşoară anual pe teritoriul României şi are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate membre ale NATO, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic aferent și dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale.

Militarii americani participanţi la exerciţiul „Justice Eagle 22.1” fac parte din detașamentele dislocate în România ca parte a măsurilor de consolidare a posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, ca formulă defensivă de asigurare a securității aliaților și de descurajare a acțiunilor agresive în regiunea Mării Negre.

Pagina a fost generata in 0.2846 secunde