Forța de Răspuns a NATO își întărește poziția la Baza Mihail Kogălniceanu

335
Primii militari din detașamentul cu care contribuie Franța la Forța de Răspuns a NATO au ajuns, luni seară, în România, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu. „În zilele următoare, alți militari și mijloace tehnice parte a Forței de Răspuns a NATO vor sosi, în România. Este pentru prima dată când Alianța activează aceste forțe de reacție rapidă, cu rol de descurajare și apărare a Flancului Estic al NATO”, a mai afirmat ministrul.

Reamintim că Statul Major al armatei franceze a anunțat decizia de trimitere a 500 de militari în România, în cadrul unei misiuni a Alianței Nord Atlantice.

Într-o primă etapă este vorba despre un detașament format din 250 de militari din cadrul Batalionului 27 de vânători de munte din Annecy, a anunțat Le Figaro. „Misiunea vizează asigurarea solidarităţii strategice cu statele din cadrul NATO”, a declarat luni după-amiază colonelul Vincent Minguet, reprezentantul unităţii franceze de vânători de munte. Acestora ar urma să li alăture alți 300 de militari, din Franța și Belgia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4627 secunde