Forța de Răspuns a NATO își întărește poziția la Baza Mihail Kogălniceanu

254
Primii militari din detașamentul cu care contribuie Franța la Forța de Răspuns a NATO au ajuns, luni seară, în România, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu. „În zilele următoare, alți militari și mijloace tehnice parte a Forței de Răspuns a NATO vor sosi, în România. Este pentru prima dată când Alianța activează aceste forțe de reacție rapidă, cu rol de descurajare și apărare a Flancului Estic al NATO”, a mai afirmat ministrul.

Reamintim că Statul Major al armatei franceze a anunțat decizia de trimitere a 500 de militari în România, în cadrul unei misiuni a Alianței Nord Atlantice.

Într-o primă etapă este vorba despre un detașament format din 250 de militari din cadrul Batalionului 27 de vânători de munte din Annecy, a anunțat Le Figaro. „Misiunea vizează asigurarea solidarităţii strategice cu statele din cadrul NATO”, a declarat luni după-amiază colonelul Vincent Minguet, reprezentantul unităţii franceze de vânători de munte. Acestora ar urma să li alăture alți 300 de militari, din Franța și Belgia. 

Pagina a fost generata in 0.2304 secunde