Mesaje de apreciere pentru automobiliștii militari, la 105 ani de la înființarea Armei Auto

431
Mesaje de apreciere pentru automobiliștii militari, la 105 ani de la înființarea Armei Auto - xziuaautomobilistilormilitari3-1646132784.jpg
În fiecare an, la 1 martie, este celebrată Ziua Automobiliștilor Militari, data când a fost înființat Regimentul de Tracțiune Automobilă prin Înaltul Decret nr. 245 al Regelui Ferdinand I la 1 martie 1917, moment ce a marcat apariția Armei Auto în cadrul organismului militar românesc. Anul acesta se împlinesc 105 ani de la înființarea Armei Auto.

„Folosirea autovehiculelor în scopuri militare a constituit, încă de la apariția primelor realizări în domeniu, o preocupare a conducerii armatelor în vederea creșterii mobilității trupelor și măririi puterii de luptă a unităților și marilor unități, prin blindarea și dotarea lor cu armament.

Importanța utilizării automobilului a crescut treptat în Primul Război Mondial, când acesta a fost întrebuințat mai întâi ca mijloc de transport pentru muniții și materiale, apoi pentru deplasarea trupelor și tracțiunea gurilor de foc ale artileriei, iar spre sfârșitul conflagrației, ca mijloc de luptă prin blindarea și dotarea lui cu mitraliere și tunuri.

Automobiliștii militari s-au afirmat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial prin aportul deosebit la susținerea și desfășurarea operațiilor de luptă pe ambele fronturi. Faptele memorabile ale automobiliștilor militari și sacrificiul celor căzuți pentru patrie au adăugat noi file de pilde de vitejie ostășească pentru generațiile viitoareși ne îndeamnă să le aducem înaintașilor, un pios omagiu de recunoștință.

Prin dăruirea lor și prin spiritul de sacrificiu, prin modul în care au înțeles de fiecare dată să-și îndeplinească misiunile încredințate, atât în țară, cât și în teatrele de operații, unde servesc interesele României, ale Alianței și umanității, automobiliștii militari s-au făcut remarcați și au câștigat stima, prețuirea și respectul camarazilor de toate armele”, a transmis general-maior Iulian Berdilă, șeful Statului Major al Forțelor Terestre.

La rândul său, caporal (r) Dănuț Albu, președintele Ligii Militarilor Profesioniști a adresat un mesaj camarazilor automobiliști: „Sărbătorirea Zilei Armei Auto, îmi oferă plăcutul prilej să adresez camarazilor automobiliști, sincere și alese urări de bine, sănătate, fericire și succese deosebite în activitate. Alătur aceste sentimente camaraderești, urări de sănătate și izbândă în îndeplinirea aspirațiilor și proiectelor de viitor, atât în plan profesional, cât și profesional”.

Un mesaj de apreciere a fost transmis și de reprezentanții Clubului Amiralilor, cu prilejul celei de-a 105-a aniversări. „Asociația ”Clubul Amiralilor” adresează sincere salutări camaraderești tuturor reprezentanților acestei frumoase și complexe specialități militare.

Apreciem activitatea dumneavoastră, desfășurată în condiții complexe și nu întotdeauna prielnice performanței, dăruirea cu care vă îndepliniți atribuțiile, pentru a asigura nevoile de transport rutier ale Armatei. Știm că adunați nenumărate ore de efort la volanul autovehiculelor pe care le aveți în primire, în punctele de control tehnic, unitățile și subunitățile de întreținere și reparare a tehnicii auto, dar și în structurile tehnice și logistice ale unităților, marilor unități și comandamentelor, pentru a planifica resursele în vederea unor transporturi eficiente de personal și materiale, a urmări și coordona exploatarea automobilelor și autospecialelor sau achiziția de tehnică nouă, care să corespundă cerințelor actuale ale câmpului de luptă modern. Nu uităm că, atât în calitate de comandanți, cât și de beneficiari ai serviciilor dumneavoastră, ne-am lăsat mereu în seama aptitudinilor, cunoștințelor și pregătirii dumneavoastră profesionale”. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1079 secunde