GALERIE FOTO. "Militarii francezi sunt bineveniți în România, apreciem eforturile lor"

357
Alți 135 de militari francezi din Batalionul 27 Vânători de Munte din Annecy, conduși de colonelul Vincent Minguet, au ajuns, marți seara, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, alăturându-se celor care deja sosiseră în România în ultimele zile, au anunțat reprezentanții Ministerului Apărării.

Batalionul francez reprezintă primul element terestru al Forței de Răspuns a NATO (NFR) dislocat în România ca urmare a deciziei Consiliului Nord - Atlantic din 25 februarie 2022. „Este pentru prima dată când Alianța Nord-Atlantică folosește aceste forțe de înaltă pregătire într-un rol de descurajare și apărare. Le transmit militarilor francezi că sunt bineveniţi în România și că apreciem eforturile lor pentru îndeplinirea misiunilor”, a afirmat ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu.

NATO a activat planurile de apărare în vederea consolidării comenzii și controlului forțelor aliate și pentru a facilita reacția rapidă a capabilităților militare de-a lungul granițelor aliaților, iar elementul precursor al Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy a sosit în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în cursul zilei de luni, 28 februarie.

În total, 500 de militari francezi și 300 belgieni, parte a componentei terestre a Forței de Răspuns a NATO, se vor alătura militarilor români în cadrul măsurilor dispuse pentru consolidarea flancului estic al Alianței.

Armeefrancaise.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6396 secunde