Nicolae Ciucă anunță că România cere bani de la UE pentru refugiații din Ucraina

140
Nicolae Ciucă anunță că România cere bani de la UE pentru refugiații din Ucraina - ciucaanunt-1646245697.jpg
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat într-o declaraţie de presă că România va cere bani pentru refugiații din Ucraina, în condițiile în care UE alocă sume pentru primirea acestora.

„118.461 de refugiați. Dintre aceștia 70.026 au părăsit teritoriul țării, au rămas 46.435, adică 39% din numărul total al cetățenilor ucraineni. 1070 au solicitat azil, iar dintre aceștia 476 au rămas în centrele de azil din țara noastră. Din cifra totală de cetățeni, 18.000 sunt minori. În cadrul ședinței cu miniștrii am căutat și identificat soluții care se vor concretiza în măsuri. Am discutat demersurile pe care le facem pentru a putea să activăm mecanismele de finanțare ale UE pe fondurile care sunt prevăzute pentru migrație și protecție civilă, demersurile au fost deja inițiate la nivelul MAI”, a declarat Nicolae Ciucă.

Prin acest anunţ, premierul Nicolae Ciucă dă dovadă încă o dată de solidaritate cu refugiaţii ucraineni şi arată că România nu este indiferentă faţă de războiul din Ucraina.Pagina a fost generata in 0.6248 secunde