O mamă riscă să rămână invalidă, după ce a fost înjunghiată. Apelul salvator la 112, dat de unul dintre copii

1024
O mamă riscă să rămână invalidă, după ce a fost înjunghiată. Apelul salvator la 112, dat de unul dintre copii - fondinjunghierecernavoda-1645642326.jpg

Articole de la același autor

Caz șocant la Cernavodă: o femeie, mamă a doi copii, se zbate între viață și moarte, pe un pat de spital, după ce a fost înjunghiată cu bestialitate de fostul concubin. Salvarea femeii a venit de la unul dintre copii, căruia mama a reușit să îi spună, cu ultimele puteri, să apeleze la 112.

Doi copii trăiesc o dramă, iar mama lor se luptă să supraviețuiască, după ce a fost victima unei tentative de omor. Cel care a încercat să o omoare este fostul concubin, pe care îl părăsise de puțin timp și se mutase, împreună cu cei doi copii minori, la locuința mamei ei, din Cernavodă. Luni dimineață, în jurul orei 8.00, Aidin C., fostul concubin, a venit la locuința fostei soacre, cerându-i femeii să se întoarcă la el, spun anchetatorii. Discuțiile în contradictoriu au degenerat repede, iar bărbatul a pus mâna pe un cuțit și a dat cu bestialitate, unde a nimerit, de mai multe ori.

„După ce fosta concubină a refuzat să se întoarcă la el, a atacat-o aplicându-i mai multe lovituri cu un cuțit în zona posterioară a ambelor membre inferioare, astfel că i-a provocat plăgi tăiate profunde în regiunea poplitee a ambelor picioare, cu secționarea pachetelor vasculo-nervoase și a planurilor musculo-tendinoase. Viața victimei a fost pusă în pericol ca urmare a șocului hemoragic. A fost estimat preliminar un număr de 95-100 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea persoanei vătămate, cu mențiunea că, pentru aprecierea asupra unor eventuale alte consecințe grave, cum ar fi invaliditatea, cea în cauză necesită reexaminarea medico-legală după 6 – 12 luni de la evenimentul traumatic”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Apelul salvator la 112, dat de unul dintre copii

Cadrele medicale au reușit să intervină la timp, după ce, cu ultimele puteri, femeia aflată într-o baltă de sânge i-a spus unuia dintre copii să sune la numărul unic de urgență 112 și să ceară ajutor. Mama a leșinat din cauza hemoragiei, dar copilul a reușit să comunice salvatorilor informațiile necesare pentru ca aceștia să ajungă în timp util la adresă, de unde a fost preluată la spital și supusă de urgență unei intervenții chirurgicale.

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, operația victimei a durat aproape șapte ore, dar și în momentul de față starea de sănătate a acesteia este gravă. Femeia este în continuare în comă, fiind conectată la aparate de menținere a vieții.

Suspectul, care este o persoană surdo-mută, a fost reținut și prezentat în fața magistraților Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere care a fost admisă de judecători. Bărbatul este acuzat de tentativă de omor. Potrivit anchetatorilor, suspectul și-ar fi justificat furia atât prin faptul că femeia a refuzat să se întoarcă la domiciliul conjugal, cât și prin faptul că ar fi surprins-o cu un alt bărbat.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil”, au precizat anchetatorii.

Numărul ordinelor de protecție provizorii, în creștere

Violența în familie este un fenomen prezent și în zilele noastre, în numeroase familii. Legislația penală a fost înăsprită în ultimii ani, pentru a da mai multe „pârghii” autorităților, de a interveni în cel mai scurt timp în scopul detensionării situației și eliminării pericolului. În acest sens, polițiștii pot elibera, din momentul prezentării la fața locului, un ordin de protecție provizoriu, prin care agresorului i se impune să părăsească domiciliul conjugal pentru cinci zile. În ultimii ani, numărul ordinelor de protecție provizorie emise de polițiștii din Constanța a fost în creștere. De exemplu, în 2021 au fost emise 370 de astfel de interdicții, cu 155 mai multe față de anul anterior. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.465 secunde