Apel disperat pentru găsirea unui constănțean dispărut. „Nu știe să ceară ajutor. E ger, cât va mai rezista?”

13425

Articole de la același autor

Un constănțean de 63 de ani, bolnav de Alzheimer, a dispărut pe 15 decembrie, iar de atunci este căutat fără întrerupere de familie și de apropiați. Ultimele informații pe care le are familia sunt din 16 decembrie, când bărbatul a fost surprins de camere de supraveghere cum a ajuns de pe strada Primăverii, pe strada Docherilor, după ce a mers mai bine de nouă ore, încontinuu. Familia face apel la constănțeni să dea o mână de ajutor la găsirea bărbatului.

Au trecut mai bine de 12 zile de când Damian Căprilă, un constănțean de 63 de ani, bolnav de Alzheimer, a dispărut de acasă. În toate aceste zile, familia și apropiații au făcut tot posibilul să dea de urma acestuia: au semnalat Poliției, ba chiar au luat la rând firmele și proprietarii privați, pe de posibilele trasee pe care le-ar fi putut parcurge bărbatul, pentru a analiza imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Informațiile găsite sunt puține și nu indică unde s-ar putea afla, în prezent, persoana dispărută. Gestionarea acestui caz arată, însă, un motiv în plus, pentru care este nevoie de implementarea unui sistem de supraveghere video în municipiul Constanța: o persoană bolnavă, dispărută de acasă fără voia ei, care a mers în continuu nouă ore în prima zi, după cum arată imaginile surprinse de camere de supraveghere private, ar fi putut fi găsită sau ar fi existat mai multe indicii privind traseul ei, dacă ar fi existat un astfel de sistem de supraveghere. În absența acestuia, familia face apel la bunăvoința persoanelor private și a firmelor, pentru a pune la dispoziție imaginile surprinse de propriile sisteme de supraveghere.





Informații căutate pe imagini surprinse de camere de supraveghere

„Am intrat în a 12-a zi de când a dispărut omul, prietenul, camaradul, soțul, tatăl iubit, Damian Căprilă. Până la această oră știm că de pe data de 15.12.2021, ora 15.43, când a fost văzut pe cameră, a mers încontinuu în Constanța, timp de 9 ore, ajungând la ora 00.58 de pe str. Primăverii, pe str. Docherilor. Deci, în 24 ore s-a reușit să se refacă un traseu de cinci minute. Dacă se merge în acest ritm, adică, dacă așa de greu se pot viziona camerele de luat vederi, oare în cât timp îi vom afla traseul parcurs și unde a căzut/dispărut?

Dacă era un criminal în serie tot așa acționau organele abilitate, tot așa de indiferenți erau cei care au camere de luat vederi? Mă întreb și eu, oare în Constanța, în România există doar Secția 1 de Poliție și punct?

Nu vreau să mă refer doar la cazul nostru, ci la toate cazurile de dispariție a unor persoane bolnave. Schimbați sistemul, domnilor de sus! Pe lângă bolnavii dispăruți, fără voia lor, se distrug și familiile. Scuzați-mă, dar încep să-mi pierd puterile și speranța că-mi mai recuperez bărbatul și tatăl copiilor”, este mesajul transmis de Camelia Căprilă, soția bărbatului dispărut.



„Cât o să mai poată merge? E noapte, e ger. Merge și nu deranjează pe nimeni, nu știe să întrebe sau să ceară ajutor. A mai apucat dimineața? Nu știu. Dacă a căzut, îl vedea cineva. Unde, încotro a luat-o? Câtă putere să mai aibă? Noi vom căuta în continuare, așa cum am căutat de când a dispărut , în toate ungherele. Aș fi rugat pe cei din acea zonă și zonele alăturate care au camere de luat vederi să ne ajute”, a mai adăugat femeia.

Reamintim că la data de 15 decembrie, polițiștii Secției 1 au fost sesizați cu privire la dispariția unui bărbat, Damian Căprilă, din municipiul Constanța, județul Constanța. Acesta a plecat, în mod voluntar, la data de 15 decembrie, fără a reveni până în prezent la adresa de domiciliu. La momentul plecării, bărbatul purta geacă neagră cu glugă, pantaloni sport de culoare neagră cu dungi albe, fes albastru închis și cizme maro.



Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugaţi să contacteze Secția 1 Poliție, telefon 0241.559.868 sau Dispeceratul I.P.J. Constanța, telefon 0241.611.364.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4107 secunde