Joacă de copii, transformată în tragedie. Un minor acuzat că ar fi declanșat incendiul, arestat la domiciliu

1861
2

Articole de la același autor

O joacă de copii s-a transformat într-o adevărată tragedie pentru peste 100 de familii care au rămas fără locuinţe cu o săptămână înainte de Crăciun. Doi băieţi de 13 şi 15 ani au recunoscut că au aprins focul în parcarea subterană, după care au fugit. Cel mare a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior a primit mandat de arest la domiciliu, timp de 30 de zile.

Bilanţul incendiului de miercuri noaptea, de pe strada Nicolae Grindeanu din Constanţa, însumează pagube uriaşe, care încă sunt în curs de evaluare. Din cele 162 de apartamente ale blocului cu parter, cinci etaje şi patru scări, au fost afectate 150 de apartamente. Potrivit cercetărilor pompierilor, 35 de locuinţe au fost distruse de flăcări prin balcoane şi geamuri, deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul, altele nu, şi erau pe latura pe care s-a propagat incendiul.

Cei mai mulţi dintre locatari s-au dus la rude sau prieteni pentru a locui până când blocul va fi racordat din nou la reţelele de apă, canalizare şi electricitate. Pentru că suferința oamenilor care au rămas fără un acoperiș deasupra capului în prag de sărbători să nu fie amplificată, polițiștii locali, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța, sunt prezenți, 24 de ore din 24, la fiecare scară a blocului T3 și se asigură că bunurile care le-au mai rămas sunt în siguranță. În imobilul distrus de incendiu, nu se intră decât cu aprobarea oamenilor legii.

În paralel, echipele municipalității și ale firmei de salubrizare au desfășurat o amplă acțiune de igienizare a zonei. „Până în acest moment, două familii s-au mutat deja în apartamentele puse la dispoziție de Primăria Constanța, iar alte patru familii și-au manifestat intenția de a se muta în această locație pusă la dispoziție de un partener al municipalității. Dacă vor mai fi depuse solicitări în acest sens, oamenii vor fi sprijiniți atât de echipele Direcției Generale de Asistență Socială, cât și ale Primăriei Constanța”, au transmis reprezentanţii autorităţilor locale.



Anchete, expertize şi cercetări


Între timp, la faţa locului au sosit specialiştii INSEMEX Petroşani, care adună probe pentru expertiza tehnică. În paralel, şi poliţiştii adună probe pentru cercetări. Joi seară, 16 decembrie, au fost identificate cele două persoane care au fost surprinse de o cameră video în parcarea blocului, chiar în momentul izbucnirii incendiului. Este vorba despre doi băieţi de 13 şi 15 ani. În urma probatorului administrat, băiatul cel mare a fost reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă.

Potrivit anchetatorilor, cei doi băieţi ar fi recunoscut că s-au jucat cu focul în parcarea blocului. Copilul de 13 ani a fost lăsat de poliţişti să plece acasă, deoarece, conform legii, nu poate răspunde legal pentru că este prea mic.

În cursul zilei de vineri, 17 decembrie, minorul de 15 ani a fost supus unei expertize psihiatrice, iar specialiştii au stabilit că acesta avea discernământ în momentul producerii incendiului. Ulterior, procurorii au făcut o propunere de arestare preventivă pe numele său. În urma deliberărilor, magistraţii au emis mandat de arestare preventivă la domiciliu, pentru 30 de zile.



Comentează știrea

unghe
18 decembrie 2021
bumerangul

Corect.Or fi locuri de joaca sau parcuri in zona aceea?Se pare ca oamenii de acolo sint pusi sa plateasca ingrijirea spatiului verde din alte zone..Acolo a fost un fel spatiu verde care a fost transformat in blocuri si magazin.Copii trebuie sa improvizeze locul de joaca , dar cu costuri uriase.Daca vom smecheri coeficientii amenajand parcuri in zona de nord si lasam cartiere cu o suta de miii de locuitori fara un petec verde si de agrement riscam sa avem evenimente neplacute.Noi vedem doar blocul ars, dar sanatatea oamenilor care locuiesc in astfel de zone o fi ok?

Ela
21 decembrie 2021
Joaca cu focul

Nu avem locuri de joca si hai sa dam foc la o masina? Sau in locurile de joaca asta e una din activitatile de baza? Poate mesajul pe care voiati sa il transmiteti este altul, dar dupa cum a sunat aproape ca ii scuzati pe ce 2 copii prin lipsa unor locuri de joaca…

Răspuns la: bumerangul
Adăugat de : unghe, 18 decembrie 2021
Corect.Or fi locuri de joaca sau parcuri in zona aceea?Se pare ca oamenii de acolo sint pusi sa plateasca ingrijirea spatiului verde din alte...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6244 secunde