Poliția, pe avarie! Probleme găsite de Avocatul Poporului în județul Constanța

522
Poliția, pe avarie! Probleme găsite de Avocatul Poporului în județul Constanța - problemepolitisti-1621780052.jpg

Articole de la același autor

După mediatizarea intensă a problemelor din sistemul de poliție, Avocatul Poporului a realizat un „Raport special privind deficitul de personal și dotarea logistică a polițiștilor”, un document realizat după deplasări la mai multe unități de poliție din întreaga țară. Iar concluziile au fost dezastroase: număr insuficient de polițiști pe străzi, prea puțini polițiști în mediul rural, lacăte pe uși la posturile comunale, dotări insuficiente sau inutilizabile. Astfel, potrivit experților Avocatului Poporului, în toată țara organigrama este subdimensionată și nici așa nu sunt ocupate toate funcțiile. În Constanța, experții au fost la Secția 1 Poliție din municipiul Constanța, unde au constatat că „mărirea numărului de posturi ar fi utilă”, dar și la Postul de Poliție Valu lui Traian, „unde, la data efectuării anchetei, sediul era încuiat”.

Urmare a deficiențelor, „este afectată activitatea de cercetare judiciară, activitatea de relații cu publicul, siguranța cetățenilor nu poate fi asigurată în mod corespunzător, iar integritatea fizică a polițiștilor în timpul activității acestora este pusă în pericol, în special în zonele rurale”, a mai constatat Avocatul Poporului. De asemenea, este afectată cercetarea penală, urmare a faptului că polițiștii sunt copleșiți de numărul mare de dosare penale.

„Deși unitățile de poliție au fost dotate cu autospeciale noi, marca Logan, acestea nu au posibilitatea de a transporta mai multe persoane în același timp, activitatea fiind astfel îngreunată. Armamentul din dotare era în general vechi și depășit din punct de vedere tehnic – e adevărat că punctual există și armament nou, dar nu toți polițiștii beneficiau de acesta. Unele stații de emisie recepție nu aveau semnal în interiorul clădirilor, iar polițiștii aveau în dotare atât stații noi, cât și vechi”, se mai arată pe lista deficiențelor punctate de Avocatul Poporului.

Raportul realizat de Avocatul Poporului este apreciat de sindicaliști, care atrag atenția că aceleași probleme sunt semnalate de ei de ani buni. Cât privește propunerilor făcute, acestea vizează: sprijinirea polițiștilor nou încadrați cu locuințe de serviciu, modificarea legislației pentru sporirea numărului polițiștilor, instruirea corespunzătoare a polițiștilor cu privire la interacționarea cu oamenii și majorarea capacității de școlarizare la 3000 de elevi pe an. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3885 secunde