Pe parcursul lui 2020, 120 de copii au sfârșit tragic, în accidente rutiere, iar alți 400 au suferit răni considerabile, iar cei mai mulți nu au fost transportați în scaune auto, așa cum impune legislația.
Acesta este motivul pentru care i a lansat o petiție online, prin care încearcă să convingă autoritățile să înăsprească legislația în cazul celor care nu folosesc scaunul auto corespunzător sau a centurii de siguranță. „Legislația rutieră, prin articolul 97 din HG 11/2015 stipulează sancțiuni în cuantum de 580 – 725 de lei pentru lipsa utilizării scaunului auto sau a centurii de siguranță, atunci când sunt transportați copiii cu mașina. Din păcate, cuantumul amenzii nu este suficient de motivant pentru părinți. Fundația Siguranța Auto Copii solicită: introducerea de mesaje de interes social în programul televiziunilor pentru creșterea gradului de conștientizare a părinților, privitor la rolul salvator al scaunului auto pentru copii sau a centurii de siguranță; creșterea cuantumului amenzii pentru neutilizarea scaunului auto și a centurii de siguranță până la 2.000 de lei, astfel încât să fie suficient de motivant pentru părinți, pentru a utiliza constant dispozitivele de siguranță; introducerea prin lege a obligativității externării bebelușilor din maternitate în scaun auto (scoică) adaptat vârstei, în cazul în care urmează să fie transportat de la maternitate acasă cu autovehiculul”, se arată în petiția lansată în mediul online.
Totodată, în încercarea de a conștientiza părinții cu privire la importanța respectării normelor rutiere, marți, 1 iunie, Centrul de Siguranță Auto Copii și polițiștii de la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Constanța au organizat o acțiune în zona Palatului Copiilor. În cadrul acțiunii, oamenii legii au oprit mașinile în trafic, pentru a verifica dacă pasagerii minori sunt transportați în scaune auto adaptate vârstei și pentru a le înmâna broșuri informative.