Semnal de alarmă! Bebeluş născut cu un singur ochi şi fără nas, la Constanţa! „Pacienta nu a fost monitorizată”

23333
4

Articole de la același autor

Dragi mămici, examenele prenatale ce sunt recomandate de către medici în timpul celor nouă luni de sarcină nu sunt indicate degeaba, ci pentru a verifica în mod regulat starea de sănătate, atât a gravidei, cât şi a fătului, ele având capacitatea de a preveni complicaţiile ce pot apărea pe parcurs.

În situaţia în care o femeie nu îşi monitorizează sarcina, poate aduce pe lume un copil bolnav, cu multiple malformaţii, deci probleme grave de sănătate ce îi pun viaţa în pericol. Un astfel de caz, înfiorător, dramatic, s-a înregistrat la începutul acestui an, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde o femeie, de aproximativ 30 de ani, s-a prezentat la termen pentru a naşte. Din nefericire, ea nu şi-a monitorizat niciodată sarcina, nu a luat legătura cu nici un medic şi a adus pe lume un nou-născut cu probleme de sănătate majore, malformaţii multiple, cu un singur ochi, fără nas etc. Reporterii cotidianului nostru au intrat în posesia unei fotografii cu imaginea nefericitului micuţ, un suflet care a decedat la scurt timp după naştere, doar că aceasta este de-a dreptul înfiorătoare și nu poate fi publicată.

Potrivit dr. Lucian Şerbănescu, pacienta ajunsă pe secţia de Obstetrică-Ginecologie nu a fost monitorizată de niciun medic ginecolog. A venit, s-a internat în spital şi la prima examinare ecografică efectuată în spital a fost determinat un făt plurimalformat, cu ciclopie, deci avea un singur ochi şi fără nas.

„După efectuarea ecografiei, s-a pus acest diagnostic, s-au mobilizat mai mulţi medici, care au constatat acest lucru, apoi, în scurt timp, pacienta a intrat în travaliu, şi, din cauza unor complicaţii (avea şi o cantitate imensă de lichid amniotic), când s-au rupt membranele, s-a produs o dezlipire a placentei de pe peretele uterin. În interes matern, pentru a se evita complicaţiile şi pentru a nu fi nevoiţi să-i scoatem uterul, s-a intrat în regim de urgenţă şi s-a extras acest făt, care era plurimalformat. Din păcate, şansele de supravieţuire ale unui astfel de copil sunt, efectiv, zero. Pentru evitarea acestor probleme majore în sarcină, le recomandăm viitoarelor mămici să intre neapărat în evidenţa unui medic, din primul trimestru de sarcină, să efectueze toate testele necesare, ce pot identifica aceste malformaţii, şi ecografie morfologică etc”, a declarat medicul, pentru „Cuget liber”.

La rândul său, dr. Vlad Tica, şeful secţiei, a precizat că astfel de cazuri sunt foarte rar întâlnite, dar că este necesar ca, pe timpul celor nouă luni de sarcină, viitoarea mămică să efectueze trei ecografii de morfologie fetală.

„În general, astfel de copii suferă şi de o malformaţie a creierului, aceasta punând probleme foarte serioase de sănătate. Ca urmare, dacă creierul este afectat, nu neapărat că nu are şanse la viaţă, dar nu are şanse la o viaţă normală. În concluzie, din momentul în care bănuiesc că sunt gravide, ele sunt sfătuite să îşi facă un control la medicul specialist, care va face investigaţiile necesare, pentru a preciza mult mai multe lucruri, dacă sarcina se află în uter, dacă este vorba despre unul sau mai mulţi embrioni, dacă acesta este în viaţă ori dacă există anomalii majore, unele dintre ele putând chiar fi văzute încă din trimestrul I”, a subliniat dr. Vlad Tica. 



Comentează știrea

Io
11 ianuarie 2022
Scump

Este prea scump la cabinetele private! In spital voi nu mai faceți nimic ,de-aia se întâmpla asta! Credeti ca nu ar venii la control?

Ion
11 ianuarie 2022
banii

Se cer prea multi bani din toate directiile, criminalilor! De aia se intampla asa!

Victor
11 ianuarie 2022
Doctori

Niște șpăgari nenorociți de la asistente, moașe la doctori. Dacă nu cotizezi te ignora efectiv.

Mirela
11 ianuarie 2022
De unde bani?

Si de unde bani pentru monitorizarea sarcinii? Se fac aceste incestigatii la stat?

Pagina a fost generata in 1.0833 secunde