Terapia care a „resetat” creierul a cinci bolnavi cu Parkinson. „Am trăit 15 zile numai cu apă”

3543
5

Articole de la același autor

Există medici care ar face orice pentru ca pacienții lor să își recapete sănătatea, echilibrul și să se simtă cât mai bine. În acest scop, un medic neurolog constănțean a început să implementeze, de curând, un tratament experimental în rândul pacienților cu Parkinson, bazat pe terapia cu apă, timp de 15 zile. Da, ați citit bine, pacientul consumă în acest interval numai apă, fără a se atinge absolut deloc de mâncare. Atenție, însă! Nu vă apucați să țineți această cură cu apă fără a avea recomandarea medicului!

Potrivit dr. Any Docu Axelerad, șeful secției Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, această terapie experimentală la pacienții cu Parkinson a fost un succes pe cei cinci pacienți tratați până acum. „De exemplu, unul dintre ei era extrem de rigid, iar acum a început să meargă foarte bine. Ce se întâmplă? Practic, ținând cura cu apă, se resetează creierul. Organismul începe să-și dea seama că ceva se întâmplă cu el și se produce acest reset. În cazul tuturor, s-a putut observa la final o ameliorare a simptomatologiei”, a declarat medicul, pentru „Cuget liber”. Unul dintre cei cinci norocoşi se numeşte Tiberiu Șoimu, are 51 de ani, acesta fiind diagnosticat cu Parkinson în urmă cu aproximativ patru ani. Cum a început totul? El ne-a mărturisit că, în 2017, a început să simtă tot mai des o durere de umăr, deși, spune el, este o fire sportivă, iar meseria pe care o practica, cea de polițist, implica, și ea, multă mișcare. Așa cum fac mulți, la început a ignorat-o, dar după alți doi ani, când a văzut că nu se mai putea mişca aşa cum trebuie, a ajuns la cabinetul dr. Docu.

„La acel moment, ea mi-a spus că am Parkinson. Nu îmi venea să cred, pentru că eu alerg, fac tracţiuni şi nu am nici o vârstă înaintată. Mi-a dat o reţetă, dar nu voiam să aud de medicamente, deşi mi-a spus că voi înţepeni. Atunci, încă lucram ca poliţist. Apoi, în 2020 nu mă mai mişcam cum ar trebui şi am fost nevoit să mă pensionez. După aceea, am cumpărat tratamentul recomandat, dar tot nu mă simţeam bine şi anul acesta, când am ajuns la cabinet, mi s-a spus că am nevoie de mai multe medicamente. Tot atunci mi s-a propus să încerc un tratament alternativ, timp de 15 zile, în care să nu beau decât apă. Mi s-a explicat că va fi extrem de greu, dar imediat ce am părăsit cabinetul medicului, din acea clipă nu am mai mâncat nimic. Dacă a fost greu? Vă spun sincer, am avut zile în care mă trezeam deschizând uşa la frigider, dar o închideam la loc, pentru că este foarte greu să ţii această terapie acasă. Primele şapte zile au fost mai uşoare, dar următoarele au fost crunte. Mă trezeam căutând pe telefon KFC, McDonald's, meniuri noi şi, într-un final, nu ştiam cum să ies din postul acesta negru, pentru că mă simţeam bine, nu mă simţeam rău, aveam energie, dar nu ştiam ce va trebui să mănânc după această perioadă. Peste tot, pe toate canalele tv auzeam reclame la mâncare”, ne-a declarat pacientul.



De fiecare dată când îi era foame, mai bea puţină apă


Pe timpul curei cu apă sau post negru, cum îi mai putem spune, a aflat de la un prieten că un alt bărbat a ţinut acest post 40 de zile şi a scris şi o carte, care este vândută la mănăstirea Casian. Aşa că, în a 13-a zi de terapie, într-o duminică s-a deplasat la mănăstire pentru a-şi cumpăra cartea cu pricina. Bineînţeles, a găsit cartea şi s-a informat cum se iese din post, dar, bineînţeles, nu a ţinut cont de sfaturi, şi, în a 16-a zi, când a avut, din nou, permisiunea, de a mânca, i-a fost rău. Au urmat circa 12 ore în care i-a scăzut tensiunea şi nu s-a simţit bine, dar după aceea şi-a revenit.

Tiberiu Şoimu a mai spus că vreo zece zile nu a băut suficientă apă şi avea momente în care îi era puţin rău, dar şi-a dat seama că trebuie să crească aportul de fluide şi a început să bea mai multă apă, pentru a nu se deshidrata şi totul a fost în regulă. Aşa că, de fiecare dată când îi era foame, mai bea puţină apă şi tot aşa. Ba chiar, mai mult decât atât, în primele cinci zile a alergat pe plajă, iar după aceea a renunţat la acest obicei. De ce? „Pentru că este un pic cam greu când te gândești la mâncare, te gândești că nu ai energie, că ți-o consumi pe exerciții fizice și ai nevoie de ea pentru alte activităţi. După terapie, am ajuns să reduc medicația la jumătate. Oricum, cred că dacă îmi spunea un preot să fac acest lucru, nu o făceam, dar doamna doctor m-a convins. Să vină o astfel de sugestie din partea unui om de știință este cu totul altceva. Eu mă simt motivat de orice, pentru a-mi îmbunătăți starea de sănătate, să scap de Parkinsonul acesta, deși sunt conștient că nu am cum să scap de el. În esență, este vorba doar de voință, dar să te ajute și organismul. În plus, după cele 15 zile mi-au dispărut de pe mâini petele de bătrânețe”, a completat el. 



Comentează știrea

constantean
12 decembrie 2021
Chiar asa?

Nu mai promovatii toate ineptiile! Asa zisul tratamentul este avizat de Ministerul Sanatatii? a mai fost un celebru medic constantean care, dus cu pluta, recomanda consumul de carne cruda celor bolnavi de hepatita cronica! Daca nu ma insel, a murit la timp ca sa nu infunde puscaria.

TibS
13 decembrie 2021
H2O

Nu sunt de acord cu tine Constantean. Berea desi este promovata nu este aprobata de Ministerul Sanatatii. Totusi o consumi. E urile din alimente le consumi desi nu ti fac bine. Tutunul se vinde mai bine ca painea calda. Etnobotanicele au distrus aproape o generatie de copii. Si am multe astfel de exemple neaprobate de Ministerul Sanatatii dar care se comercializeaza desi este evident ca dauneaza sanatatii dar aduc bani la buget. Si totusi ne inflamam atunci cand un medic recomanda o terapie cu apa plata pe care nu o faci decat daca vrei cu speranta de a reduce din pumnul de medicamente pe care l iei din patru in patru ore cand ai parkinson pentru a putea sa faci un gest simplu...sa amesteci cu lingurita mierea pe care o pui in ceai. Nu doresc nimanui sa stie cat de complicat este sa amesteci cu lingurita mierea in ceai. Iti este simplu sa ti tai o felie de paine si sa pui unt pe ea? Cand ai parkinson iti trebuie un pumn de medicamente si cinci minute ca sa faci asta. Daca dupa terapia cu apa am reusit sa fac aceste miscari doar cu jumatate de pumn de medicamente si in doua minute eu cred ca am mai castigat o zi de viata normala asa cum era ea inainte de parkinson cand nu depindeam de niciun medicament pentru a avea miscari rapide si precise. Sanatate!

Constantin Roman
13 decembrie 2021
Confirm.

Este posibila o asemenea modalitate de subzistenta. Fara motivatie religioasa, fara a fi bolnav, in perioada 1-15 august anul curent, am procedat personal la o astfel de provocare. Am avut in vedere regula 333. 3 minute fara aer, 3 zile fara apa, 3 saptamani fara mancare. in momentul de fata merg dupa ritmul 2-2. 2 zile mananc, 2 zile nu mananc. iau doar o masa pe zi, cu un singur fel, si nu foarte consistenta. Inainte de a renunta timp indelungat la mancare iau un laxativ usor ca sa nu ramana intestinul incarcat. De 30 de ani beau numai apa minerala, nu consum paine, cafea, ceaiuri. Confirm afirmatia 15 zile apa. Adevarat, necesita multa vointa si echilibru interior.

alt constantean
13 decembrie 2021
Mai vedeti si alta opinie

Mare atentie la ce se promoveaza si cum se aplica. Desi nespecialist e destul de radicala solutia. Plus ca nu vad nici o trimitere catre alte studii ref. la, sau/si rezultate. Poate in citeva cazuri sa fi functionat oarecum, dar depinde si de pacient (inclusiv starea initiala ... adica daca mai exista si alte afectiuni, posibil (non-)tratamentul respectiv sa faca mai mult rau decit bine). Altfel e sanatatea voastra, cum aveti grija de ea si la ce tratamente apelati depinde doar de dvs. Mai cereti o opinie avizata daca e cazul, eventual vedeti si la alt centru medical unde sint alte cadre. Sanatate !

Silvia
21 februarie 2022
Terapia cu apă

Se practică această terapie la clinica Goriacinsk în Rusia și la clinica Buchinger

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0806 secunde