Este oficial! Regulamentul parcărilor din Constanţa s-a modificat. Iată ce presupun noile schimbări

6125
Este oficial! Regulamentul parcărilor din Constanţa s-a modificat. Iată ce presupun noile schimbări - fondsedintaclmcparcare-1669141852.jpg
În urma şedinţei extraordinare a Consiliului Local Municipal Constanţa, modificarea Regulamentului parcărilor, propusă de grupurile de consilieri PNL şi USR, a fost votată în mod pozitiv. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanţa.

În cadrul şedinţei, acesta a avut șapte amendamente, care au trecut toate. Astfel, după voturile negative ale consilierilor PSD, proiectul a fost adoptat cu 17 voturi pentru şi 7 împotrivă.

Printre altele, această modificare presupune că locurile de parcare aflate în apropierea hotelurilor, complexelor comerciale, sălilor de spectacole şi bazelor sportive vor fi atribuite acestora în baza unui abonament în funcţie de specificul activităților desfăşurate. Hotelierii nu vor putea pune la dispoziţia turiştilor tichete pentru achitarea taxei de parcare.

Totodată, ocuparea unui loc de parcare în zonele 0 şi 1 este permisă în baza unui tichet de parcare eliberat de personalul desemnat de administratorul parcării sau prin utilizarea sistemului de plată a tarifului prin SMS la număr scurt. Tichetul de parcare va putea fi afişat pe bordul autovehiculului, astfel încât să fie vizibil din exterior.

Totodată, parcarea supraetajată din zona Spitalului Judeţean Constanţa face parte din zona 0 şi va avea un tarif de 4 lei pe oră, primele 30 de minute fiind gratuite. Acest lucru este valabil în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie, în intervalul orar 00:00 - 24:00. Accesul în parcare se va realiza prin solicitarea şi obţinerea tichetului de acces. Taxarea se va realiza prin scanarea tichetului de parcare emis la intrare de către sistemul automat de bariere. După achitarea tarifului, conducătorul auto mai are la dispoziţie 15 minute să ocupe locul de parcare, după care va trebui să părăsească zona.

De asemenea, riveranii persoane fizice autorizate şi persoane juridice din zona 2 care deţin spaţii comerciale vor putea solicita atribuirea unor locuri de parcare rezervate în baza unui abonament la nivelul taxelor aplicate parcărilor pentru persoane juridice. Locurile de parcare nu pot fi subînchiriate.

Parcările de reşedinţă constituie zona 3 a municipiului Constanţa. În aceste parcări se va atribui un loc de parcare pentru fiecare apartament cu excepţia situaţiilor în care acelaşi utilizator deţine în acelaşi imobil mai multe apartamente.

După epuizarea cererilor depuse pentru atribuirea primului loc de parcare de reşedinţă, dacă rămân locuri libere în zonă timp de trei luni şi nu mai există alte solicitări, cetăţeanul îşi poate atribui un al doilea loc de parcare de reşedinţă pe unitate locativă.

De luni până vineri, în intervalul orar 8:00-16:00, exceptând zilele de sâmbătă şi duminică şi cele de sărbătoare, locurile de parcare de reşedinţă aflate libere pot fi ocupate şi de alte persoane doar cu plata abonamentului destinat persoanelor fizice sau a taxei de parcare.

Acestea sunt câteva dintre propunerile grupurilor de consilieri locali PSD şi USR care au fost votate în şedinţa extraordinară de marţi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3699 secunde