Consilierii locali, convocați în ședință ordinară de edilul Vergil Chițac

985
Consilierii locali, convocați în ședință ordinară de edilul Vergil Chițac - fondsedintaordinara-1664385320.jpg

Articole de la același autor

Aleșii locali din municipiul Constanța au fost convocați vineri, 30 septembrie, ora 13.00, în cadrul unei ședințe ordinare. Pe ordinea de zi se află 37 de proiecte de hotărâri ce vor fi analizate și supuse votului.

Astfel, urmează să fie aprobate sau nu procesele verbale ale unor ședințe extraordinare ce au avut loc luna trecută. De asemenea, sunt vizate rapoartele unor instituții subordonate Consiliului Local Municipal Constanța. Practic, se are în vedere raportul Direcției Generale de Asistență Socială Constanța privind activitatea asistenților personali ai persoanelor încadrate în gradul de handicap grav, în perioada ianuarie-iunie 2022. Totodată, urmează să se aprobe rapoartele asupra activității de administrare desfășurate de Consiliile de Administrație ale societăților Termoficare Constanța SRL și CT BUS S.A. Constanța pentru semestrul I al anului 2022. Un alt proiect aflat pe ordinea de zi vizează aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2022 al CT BUS S.A.

Proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 364/2021 privind aprobarea documentației tehnico – economice, faza de studiu de fezabilitate pentru „Lucrări de construire aferente tramei stradale din municipiul Constanța – Cartier Veterani – etapa I: strada Mareșal Al. Averescu, strada Lt. Col. Ion Jalea, strada Veteranilor, strada Comandor Constantin «Bibi» Costăchescu, strada General Lt. Mociulschi” are avizele comisiilor nr. 1, 3 și 5, astfel că așteaptă votul aleșilor locali.

Și achiziția autobuzelor electrice cu lungimea de 12 m se află în atenția consilierilor. Drept urmare, se va supune votului proiectul de hotărâre privind modificarea HCL nr. 267/2018 de aprobare a participării în cadrul proiectului, de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, a cheltuielilor legate de program, precum și de aprobare a Acordului de parteneriat și a Protocolului de asociere privind realizarea în comun a unei achiziții publice ocazionale pentru proiectul ”Achiziție de mijloace de transport public – autobuze electrice cu lungimea de 12 m”.

În plus, se va aproba regulamentul privind administrarea și întreținerea spațiilor verzi, măsuri și reguli specifice pentru protecția mediului în municipiul Constanța. De asemenea, proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al Primăriei municipiului Constanța va fi supus votului.

Pe de altă parte, aleșii urmează să stabilească nivelul chiriei pentru locuința socială situată pe raza municipiului Constanța, str. Zmeurei nr. 3, bl. 2, ap. 14.

Tot în ședința de vineri, la inițiativa aleșilor de la USR, va fi supus votului proiectul de hotărâre privind completarea HCL nr. 121/2013 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal Stațiunea Mamaia – modificare HCL nr. 129/2001, teren în suprafață de 207,74 ha, aparținând persoanelor fizice, juridice, domeniului public și privat al municipiului Constanța.

Nu au fost uitate nici Consiliile de Administrație ale unor instituții, astfel că urmează ca, în cadrul ședinței, să fie numiți membri provizorii la CT BUS S.A, Confort Urban SRL și Administrația Fondului Imobiliar SRL.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.513 secunde