Cătălin Drulă: "USR a sesizat cinci instituții în cazul Blue Air"

493
Cătălin Drulă:
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, anunţă că au fost sesizate cinci instituţii în cazul Blue Air, invocând "mari semne de întrebare" în privinţa împrumutului acordat companiei în 2020 şi neexecutarea garanţiilor, în anul 2022.

În opinia acestuia, cazul Blue Air este un „Caritas girat de statul român, pe spinarea pasagerilor”. În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul USR, Drulă a atras atenţia asupra notei de fundamentare prin care a fost acordat împrumutul către Blue Air, adăugând că în acest document scrie "negru pe alb" că împrumutul nu are şanse să fie rambursat, iar garanţiile depuse sunt "insuficiente". El a citat concluzia EximBank, potrivit căreia valoarea companiei Blue Air era "negativă", la momentul respectiv.

„Am sesizat cinci instituţii în ceea ce priveşte cazul Blue Air. E vorba de Curtea de Conturi, Ministerul de Finanţe, EximBank, BNR şi ANAF. Am prezentat documente, care, de altfel, sunt documente pe care le vor verifica foarte uşor şi aceste autorităţi, care arată că sunt mari semne de întrebare asupra împrumutului dat în 2020 - există chiar o notă de fundamentare a Ministerului Finanţelor din 2020, în care desfiinţează acordarea acestui împrumut. În nota de fundamentare prin care s-a acordat se spune că va fi un împrumut neperformant, va crea un prejudiciu statului, că Blue Air este o companie cu valoare negativă”, a declarat Cătălin Drulă.

Preşedintele USR a mai precizat că printre garanţii figura un teren cu pădure, neconstruibil, şi aeronave achiziţionate fără motoare, "care au motoare montate de pe altă aeronavă sau nu au motoare montate". 


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7793 secunde