Cătălin Drulă: "Asistăm la un festival al bătăii de joc faţă de cetăţeni şi firme"

476
Cătălin Drulă:
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat, joi, că modificarea din nou a ordonanţei de urgenţă pe energie de către coaliţia de guvernare reprezintă un festival al bătăii de joc faţă de cetăţeni şi firme, adăugând că ordonanţa dată în luna septembrie este o ţeapă.

„Asistăm la un festival al bătăii de joc faţă de ţara asta, faţă de cetăţeni şi faţă de firmele ei. Cred că sintagma corectă este ordonanţa care modifică ordonanţa care introduce schema de plafonare, adică a fost o ordonanţă dată în aprilie, noi am spus şi atunci că e proastă, apoi Guvernul a venit acum două săptămâni cu o ordonanţă care o modifică şi care a aruncat în aer mai ales zona de companii mari din România şi acum, după două săptămâni, iarăşi urmează să fie modificată în Parlament”, a afirmat Drulă, la RFI.

El a spus că a doua ordonanţă, dată acum două săptămâni, scoate peste noapte, fără nicio consultare cu industria, plafonarea pentru companiile mari din România, ceea ce aruncă în aer costurile cu energia ale acestor companii.

„Cel mai grav lucru din această a doua ordonanţă, cea dată acum două săptămâni, este că scoate peste noapte, fără nicio consultare cu industria, plafonarea pentru companiile mari din România. E vorba de 2.000 de companii de stat şi private, care reprezintă 50% din cifra de afaceri a tuturor companiilor din România, 35% din numărul de angajaţi, care se trezesc cu o ţeapă luată, pentru că Guvernul a dat Ordonanţa din aprilie şi a spus: 12 luni veţi avea curentul la 1 leu/kwh, după care, după cinci luni din cele 12, deşi oamenii şi-au făcut planuri de afaceri, sunt o grămadă de salarii care depind de asta, vine şi scoate plafonarea peste noapte şi aruncă în aer costurile cu energia ale acestor companii”, a adăugat liderul USR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7203 secunde