Cătălin Drulă: "Proiectul prin care e modificat Codul Rutier, măcelărit în Parlament"

127
Cătălin Drulă:
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, i-a reproşat ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, că nu ia atitudine faţă de măcelărirea în Parlament a Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea Codului Rutier şi că în acest fel s-ar face complice.

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului, Drulă a precizat că proiectul pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă ar urma să fie supus dezbaterii Camerei Deputaţilor, iar în cazul în care va fi aprobat cei care desfășoară curse de maşini prin oraş s-ar putea alege doar cu amendă.

„În ţara din Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de victime în accidente, şmecherii vor rămâne din nou cu permisul. Curse de maşini cu 200 de kilometri pe oră prin oraşe, îl opreşte poliţistul, îi dă amendă, pleacă mai departe cu maşina. Chiar ministrul Bode dăduse o ordonanţă ca să scoată aceste portiţe şi şmecherii, dar în înţelegere cu colegii din Parlament măcelăresc în Parlament această lege. Trece de ultima comisie, pentru Industrii, astăzi după-amiază şi merge la plen. Aceasta înseamnă că şmecherii din nou pot să sfideze, să îşi ia permisul - la fel cum fac puşcărie o treime, aşa şi la permis, se suspendă pentru patru luni că ai depăşit viteza legală şi îl ia după o lună”, a spus Cătălin Drulă.

Liderul USR l-a supranumit pe Lucian Bode ministrul şmecherie la volan. Cătălin Drulă a adăugat că reprezentanţii partidelor guvernamentale s-ar pregăti să aprobe o măcelărire a Codului Rutier.

„Toate lucrurile acestea se închiseseră printr-o ordonanţă, dar acum acea ordonanţă este măcelărită în Parlament cu complicitatea ministrului Bode. De ce spun asta? Pentru că ministrul Afacerilor Interne refuză să fie reprezentat în comisii, vine un secretar de stat care are foaie de la minister că ar trebui să fie împotrivă şi o ţine ascunsă şi tace mâlc. Deci, este şi genul acesta de laşitate absolut dezgustătoare - îmi asum acest cuvânt. Şi chem acest guvern să spună: vrem să fim Rusia, ca în filmele pe care le vedem pe net, cu webcam-uri cu şmecheri care trec peste toată lumea şi cu accidente? Vrem să fim Asia Centrală sau vrem să fim în Europa”, a întrebat liderul USR.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3444 secunde