Consilierul local din Costineşti, Mugurel-Radu Călin, semnal de alarmă cu privire la faleza deteriorată

541
Celebra faleză din Costineşti, pe care odinioară turiştii se relaxau plimbându-se agale şi ascultând glasul Mării Negre, a devenit acum un real pericol public. Din cauza faptului că valurile au măcinat în timp malul, structura de rezistenţă a fost deteriorată, iar acum faleza este aproape distrusă.

Unul dintre consilierii locali din Costineşti, Mugurel-Radu Călin, trage un semnal de alarmă şi încearcă să deschidă ochii autorităţilor competente în ceea ce priveşte această problemă.

„În calitate de consilier local al comunei Costinești, am solicitat Ministerului Mediului intervenții urgente pe faleză deoarece există pericolul prăbușirii acesteia, putând antrena chiar și afectarea căilor de comunicații – stradă, rețele de alimentare cu energie electrică, canalizare, apă. Fenomenul de cedare a lucrărilor de consolidare a falezei este unul progresiv și continuu, proces accentuat și de faptul că pe anumite tronsoane nu mai există practic plajă, iar valurile se sparg direct în faleză. Cu toate că zona falezei, unde există pericol de prăbușire, este închisă, mulți turiști se aventurează sub plăcile și grinzile grele de sute de kilograme pentru a se scălda sau a se feri de soare în sezonul estival. Este statul român pregătit să riște viața cetățenilor ei și distrugerea proprietăților lor când ar fi putut, atât de simplu, să le salveze, domnule ministru Tanczos Barna?”, a transmis Mugurel-Radu Călin.

Consilierul este sigur că, cel puţin şi în acest an, turiştii se vor afla în pericol atunci când vor ajunge pe faleza din Costineşti.

„Singura soluție pe care Apele Române spun că o au la problema falezei din Costinești constă în dezafectarea apărării zonei de faleze, reprezentată de palplanșele metalice și protecției cu prefabricate de tip T și executarea de lucrări inginerești pentru stabilizarea și consolidarea acelei porțiuni de faleze, prevăzute în proiectul Reducerea eroziunii costiere, faza II, 2014 – 2020. Doar că, nimeni nu știe când vor demara aceste lucrări deoarece nu a fost depusă nicio ofertă în cadrul licitației publice de atribuire a contractului. Cu siguranță, anul acesta, localnicii și turiștii vor fi în continuare în pericol în zona falezei din Costinești, obiectiv ce împlinește un deceniu de degradare continuă”, a concluzionat consilierul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5238 secunde