Claudiu Năsui: "Pensiile speciale trebuie să fie desfiinţate"

165
Claudiu Năsui:
Deputatul USR Claudiu Năsui susţine că există cinci soluţii pentru scăderea problemelor Guvernului cu banii fără a fi crescute taxele, respectiv desfiinţarea pensiilor speciale, a PNDL3, a sinecurilor, a sporurilor aberante şi oprirea schemelor de ajutor de stat.

Fostul ministru al Economiei a scris, marţi, pe Facebook, că, în primul trimestru al acestui an, cheltuielile statului au crescut deja cu peste 19% faţă de perioada similară a anului trecut.

O primă măsură susţinută de Năsui este desfiinţarea pensiilor speciale, care ar permite o economie de aproximativ 10 miliarde de lei pe an.

„Desfiinţarea PNDL 3 Anghel Saligny, care este, de fapt, un mare program de transfer al banilor din buzunarul dumneavoastră înspre firme de partid şi băieţi deştepţi conectaţi politic. Era 50 de miliarde de lei când l-am refuzat şi am fost daţi afară de la guvernare. Din acel moment şi până acum, sub USL 2.0, a ajuns la 65 de miliarde de lei. Şi sigur va mai creşte”, a completat Claudiu Năsui.

Deputatul USR mai pledează pentru reducerea numărului de ministere şi desfiinţarea sinecurilor. În opinia sa, România poate funcţiona lejer şi mult mai bine cu 12 ministere, iar restul de până la 20 ar fi făcute ca să hrănească mega-partidul unic, cu trei guri de la guvernare.

„Agenţii de promovare a nu-ştiu-ce. Au ajuns să înfiinţeze cam una pe lună. Academii de carton făcute doar să plătească indemnizaţii pe viaţă aşa-zişilor academicieni cu doctorate plagiate, dar serviţi politic pentru foloase aduse României pe care e clar că nu le vedem. Institute de cercetare care nu cercetează nimic, dar îşi plătesc salarii imense, pe sistemul academiilor. Ai de unde să desfiinţezi, fără să simtă niciun român că o instituţie de genul ăsta a ieşit din viaţa lui”, completează el.Pagina a fost generata in 1.8058 secunde