Corupția nu va mai fi rentabilă?

111
Corupția nu va mai fi rentabilă? - coruptia-1653934195.jpg
Bieții corupți sunt îngroziți. Nu de pușcărie se tem. Dimpotrivă, pentru ei, pârnaia este o încununare a competenței și stăruinței lor în fraudarea banului public. Diploma de fost pușcăriaș le conferă libertatea de a se bucura în tihnă de averile sustrase de la bugetele statului și de a intra în tagma milionarilor de carton.

Dar de-acum înainte au rupt-o în fericire. Fără pic de înțelegere și milă, ANAF vrea să le ia toată agoniseala, să-i aducă la sapă de lemn.

Iată ce mesaj le-a transmis Lucian Ovidiu Heiuș – președintele instituției:

„Pe lângă combaterea evaziunii fiscale și creșterea gradului de colectare voluntară, ANAF își propune și să recupereze sumele stabilite ca prejudiciu de către instanțe în dosarele penale. În acest sens, prin serviciul său de executări silite cazuri speciale, ANAF organizează, pe 17 iunie, primele licitații privind valorificarea a șase bunuri imobile sechestrate, reprezentând terenuri evaluate la peste 8,8 milioane de lei.

Bunurile în cauză au fost sechestrate în baza unei decizii definitive pronunțate de instanță într-un dosar penal de luare de mită și complicitate la spălarea banilor, vizându-l pe fostul director al Companiei Naționale Poșta Română, Dan Mihai Toader. Este important de precizat că de la începutul anului, din valorificarea bunurilor sechestrate ca urmare a dosarelor penale, ANAF a reușit să recupereze aproximativ 60 de milioane de lei. Vom continua acțiunile pentru recuperarea acestor prejudicii stabilite de instanțele de judecată."

Oare, citind cutremurătorul mesaj, temerarii corupți care înfruntă cu bărbăție riscurile și pericolele ce încununează opera de jefuire a banului public, care nu se tem nici de brațul lung al legii, nici de înfricoșătoarele cătușe și gratii, se vor lăsa de furat? Oare de-acum înainte corupția nu va mai fi rentabilă?Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2799 secunde