Ofensiva ANAF împotriva evaziunii fiscale dă rezultate spectaculoase

195
Ofensiva ANAF împotriva evaziunii fiscale dă rezultate spectaculoase - ofensivaanafimpotrivaevaziuniifi-1653501010.jpg

Articole de la același autor

Promovat de curând la cârma ANAF, Lucian Ovidiu Heiuș a anunțat declanșarea unei adevărate ofensive împotriva evaziunii fiscale, dar și a abuzurilor organelor de control. Și iată că la foarte scurt timp rezultatele au început să se vadă.

În perioada 18 - 20 mai 2022, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au efectuat controale la firmele care importă, achiziționează intracomunitar și comercializează legume și fructe în principalele centre angro din țară, precum și la societăți care extrag nisip și pietriș (balastiere).

În numai trei zile au fost verificate peste 600 de societăți din întreaga țară și au fost aplicate sancțiuni în valoare de 2,9 milioane de lei, din care: mai mult de 500 de amenzi contravenționale în valoare de peste 2,8 milioane de lei și sume confiscate în numerar, însumând aproximativ 100.000 de lei.

În timpul acțiunilor de control, șase depozite au fost sigilate, iar o cantitate de marfă în valoare de circa 2,3 milioane de lei a fost indisponibilizată. În plus, activitatea a nouă agenți economici a fost suspendată.

Controalele au vizat: fiscalizarea veniturilor, inclusiv prin dotarea și utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale acolo unde exista această obligație legală; existența documentelor justificative pentru bunurile destinate comercializării; existența formelor legale pentru încadrarea în muncă a persoanelor care participau la activitatea comercială.

Principalele fapte constatate de inspectorii DGAF în timpul controalelor au fost legate de neînregistrarea veniturilor obținute din comercializarea mărfurilor, produse deținute fără documente justificative și desfășurarea activităților fără îndeplinirea condițiilor legale de declarare și autorizare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6425 secunde