Stop exploatării prin muncă a copiilor!

104
Stop exploatării prin muncă a copiilor! - muncasursafao-1655229923.jpg
Weekend-ul trecut a coincis şi cu sărbătorirea Zilei mondiale împotriva exploatării prin muncă a copiilor. Astfel, în data de 12 iunie, Inspecţia Muncii a marcat ziua la care facem referire printr-o activitate ce a avut ca temă „Protecția socială globală împotriva exploatării prin muncă a copiilor”. Tot în această zi, Organizația Internațională a Muncii (OIM) împreună cu membrii și partenerii săi au solicitat investiții sporite în sisteme și scheme de protecție socială pentru a stabili niveluri solide de protecție socială și pentru a proteja copiii de exploatare prin muncă.

Conform datelor OIM, deși s-au înregistrat progrese semnificative în reducerea muncii copiilor în ultimele două decenii, progresul a încetinit de-a lungul timpului și chiar a stagnat în perioada 2016-2020. La începutul anului 2020, 160 de milioane de copii din întreaga lume - 63 de milioane de fete și 97 de milioane de băieți erau implicați în muncă.

Tocmai de aceea, reprezentanţii Inspecţiei Muncii consideră că sistemele guvernamentale de protecție socială sunt esențiale pentru combaterea sărăciei și vulnerabilității, precum și pentru eradicarea și prevenirea exploatării prin muncă a copiilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3613 secunde