Cătălin Drulă, de la USR, acuzații la adresa guvernării: "Ne duce către o criză de proporții"

418
Cătălin Drulă, de la USR, acuzații la adresa guvernării:

Articole de la același autor

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a acuzat, vineri, coaliţia de guvernare că duce România către o criză economică de proporţii.

„Guvernarea socialistă cu epoleţi PSD - PNL ne duce către o criză economică de proporţii. O criză evitabilă în care vom ajunge din cauza unor bandiţi. A început deja cu inflaţia. Va ajunge în curând probabil spre 16 - 17%. Urmează frânarea abruptă a economiei. Împreună impactul celor două e devastator”, a scris Drulă, pe Facebook.

El a adăugat că a avertizat în luna mai că România se îndreaptă către „cel mai mare dezastru” - stagflaţia.

„Ieri, guvernatorul BNR Isărescu a spus acelaşi lucru: Am fost întrebat care mi se pare că este acum cel mai mare risc, am spus scurt: stagflaţia. Ce înseamnă asta? Creşteri de preţuri, scăderea puterii de cumpărare, firme care se închid, locuri de muncă care se pierd, şomaj, apartamente luate pe credit executate de bănci, oameni care ajung la disperare. Adică multă suferinţă pentru oameni. O suferinţă pentru care Iohannis şi Ciolacu sunt direct responsabili”, a adăugat Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, criza era evitabilă prin politici fiscale responsabile, prin reducerea cheltuielilor statului şi reforme.

„O suferinţă care era evitabilă. Prin politici fiscale responsabile. Prin reducerea cheltuielilor statului. Prin eficientizarea sectorului public. Prin reforme. Prin înlocuirea finanţării de la buget (programe-mamut fără finanţare ca PNDL3) cu fonduri europene. Adică tot ceea ce netrebnicii de la guvernare nu fac”, a susţinut liderul USR.

În opinia sa, mediul privat este cocoşat de Guvern cu noi taxe, deşi a dus greul în pandemia de COVID-19.

„Din păcate, decontul va fi plătit tot de români. Iar ei vor fugi de la guvernare, după ce au făcut ţara praf. Nu uitaţi. Şi nu le mai daţi votul vreodată”, a transmis Drulă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6517 secunde