Senatorul Remus Negoi, despre alegerea lui Cătălin Drulă ca președinte al USR: "Nu am avut niciun dubiu, este cea mai bună soluţie!"

2241
Senatorul Remus Negoi, despre alegerea lui Cătălin Drulă ca președinte al USR:

Articole de la același autor

Cătălin Drulă a câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al USR cu 71,3% din cele 18.177 de voturi exprimate. Votul online pentru preşedinţia Uniunii Salvaţi România s-a desfăşurat în perioada 6 - 10 iulie, încheindu-se duminică la ora 10.00. Drulă a avut cinci contracandidaţi.

Dacă unii membri ai partidului s-au ferit să spună public cui au acordat votul de încredere, senatorul constănţean Remus Negoi a anunţat încă dinainte de finalizarea alegerilor pe cine a ales pentru cea mai mare funcţie în USR.

„Nu am avut niciun dubiu. L-am ales pe Cătălin Drulă pentru președinția partidului USR. Îl știu foarte bine, știu cum lucrează și am cea mai mare încredere că este soluția cea mai bună acum, pentru președinția USR.

Îi apreciez pe ceilalți candidați, lucrez foarte bine cu unii dintre ei, însă ceea ce-l diferențiază pe Drulă de ei sunt câteva puncte care nu pot fi puse sub semnul întrebării: fermitatea și curajul lui de a scoate de sub preș corupția și incompetența («Drulă nu e om, e câine», ziceau șmecherii deranjați de el). Îi toacă pe incompetenții de la putere, inclusiv pe așa-zisele vedete ale politicii de 30 de ani (de genul lui Emil Boc), cu o opoziție reală, arătând putregaiul din ei. Nu pierde din ochi obiectivele, a demonstrat deja că știe și că este capabil să genereze rezultate.

Nu în ultimul rând, a fost cel mai performant ministru al Transporturilor din ultimii 32 de ani”, a spus senatorul constănţean de la USR, Remus Negoi.

„Este momentul unei noi epoci în USR”

La scurt timp după anunţarea faptului că a câştigat funcţia, preşedintele USR, Cătălin Drulă, a precizat că formaţiunea politică pe care o conduce se află într-un moment al maturităţii, cu o singură echipă care nu va mai vorbi pe mai multe voci.

„Este momentul unei noi epoci în USR, cea de maturitate şi de stabilitate. Suntem aici să construim şi pentru 2024 şi pentru 2028, suntem aici ca să rămânem o forţă în politica românească. Suntem o singură echipă de astăzi: echipa USR. S-a terminat cu echipa lui cutare şi a lui cutărică. Cine înţelege că munca şi spiritul de echipă produc rezultat este binevenit. Nu mai avem timp în USR de vedetisme şi politică imatură. Cine rămâne acolo se plasează singur în afara partidului nostru.(...) Vom continua să lucrăm cu seriozitate şi nu vom mai vorbi pe mai multe voci. De aceea am spus că suntem o singură echipă, cea a USR", a spus Drulă, după ce a fost ales la şefia USR.

El a apreciat această alegere drept o onoare, mulţumindu-le colegilor pentru încrederea acordată.

„Este o onoare. Le mulţumesc colegilor mei, indiferent de opţiunea avută, şi încrederea lor mă obligă. Mulţumesc şi echipei mele din campania internă frumoasă pe care am avut-o. În USR avem un vot democratic (...) şi am avut aproximativ 80% prezenţă. (...) Am cerut un mandat clar şi partidul mi l-a dat, pentru a face opoziţie pe bune actualei puteri falimentare, pentru organizare şi seriozitate, pentru a da premierul şi preşedintele acestei ţări României în 2024. USR a trecut prin etape fireşti de dezvoltare. O mişcare civică, cetăţenească. Intrarea în Parlament şi consilii locale. Lupta cu Dragnea. Confirmarea în alegeri. Guvernarea. Este timpul unei noi epoci în evoluţia acestui partid. Cea de maturitate şi stabilitate”, a spus Cătălin Drulă.„Trebuie să le spunem românilor că există speranţă”


El a precizat că USR trebuie să dea preşedintele României pentru a putea face schimbări în România. Drulă a spus că USR va anunţa candidatul partidului când va fi decis printr-un proces democratic intern.

El a menţionat că USR a fost dat afară de la guvernare de „coaliţia securisto-socialistă care a pus stăpânire pe România”.

„Suntem aici ca să le spunem românilor că există speranţă. Oamenii sunt, pe bună dreptate, speriaţi şi îngrijoraţi. După doi-trei ani de pandemie s-au trezit cu o trădare pe masă, a lui Iohannis, care a dus PSD la guvernare, cu o criză economică şi cu socialism cu epoleţi la guvernare. Preţurile cresc, ratele la credite cresc, economia dă semne îngrijorătoare de frânare. Guvernarea banditească a PNL-PSD cheltuie banii oamenilor cu nesimţire şi îndatorează ţara zi de zi. 1.000 de euro pe secundă, oameni buni! Putem avea şi bună guvernare şi politicieni care să fie în slujba poporului cu adevărat. Am demonstrat asta, deja. Există speranţă şi se poate. Cu muncă, cu tenacitate, perseverenţă, lucrurile se schimbă în bine în ţara asta. Daţi-ne voturile! Nu le mai daţi bandiţilor ăstora care au dus ţara acolo unde este, care nici nu ştiu, nici nu pot şi nici nu vor şi se gândesc doar la ei. (...) Am 41 de ani, iubesc ţara asta şi ştiu că se poate mult mai mult decât atât. Sunt aici ca să vă spun că se poate şi că de astăzi zilele socialismului cu epoleţi sunt numărate. Haideţi alături de USR!”, a adăugat Drulă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.607 secunde