Senatorul Remus Negoi, alături de medicii de familie. "Vrem ca aceştia să beneficieze de vechime în muncă"

879
Senatorul Remus Negoi, alături de medicii de familie.
Medicii de familie din România îşi doresc să beneficieze de vechime în muncă, chiar dacă au propriile cabinete individuale.

În acest sens, USR a propus o iniţiativă legislativă care să le rezolve medicilor această problemă.

Senatorul USR din Constanţa, Remus Negoi, a luat cuvântul în Plenul Senatului şi a explicat ce prevede această iniţiativă legislativă.


„Iniţiativa legislativă propusă de USR reglementează o chestiune care trebuia reglementată de foarte mult timp. Medicii care lucrează în propriile lor cabinete individuale vor avea vechimea în muncă recunoscută. Iniţiativa legislativă repară o nedreptate făcută zecilor de mii de medici de familie de specialitate sau stomatologi care lucrează în cadrul propriilor lor cabinete medicale. Potrivit legislaţiei actuale, lor nu le era recunoscută vechimea în muncă, în cazul unor concursuri de angajare sau al încadrării pe grila de salarizare în unităţile publice. Potrivit statisticilor, în anul 2020, în ţara noastră, erau înregistrate aproape 40.000 de cabinete medicale independente, ale medicilor de familie, de specialitate sau stomatologi. Propunerea legislativă prevede ca perioada în care cabinetul medical individual a furnizat servicii medicale să fie considerată experienţă profesională de medic pentru titularul cabinetului şi să fie considerată vechime în muncă, similar prevederilor legale”, a spus Remus Negoi în cadrul Plenului Senatului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9299 secunde