Firma care ridică un ansamblu rezidenţial pe plaja Corbu, amendată şi obligată să desfiinţeze lucrările

952
1
Firma care ridică un ansamblu rezidenţial pe plaja Corbu, amendată şi obligată să desfiinţeze lucrările - fondcorbuconstructii-1647024608.jpg

Articole de la același autor

Răsturnare de situaţie în cazul construcţiei de imobile prezente pe plaja virgină de la Corbu. Firma care ridică un ansamblu rezidenţial în acea zonă a fost amendată de IPJ Constanţa cu suma de 50.000 de lei. Mai mult decât atât, poliţiştii constănţeni îl obligă pe dezvoltatorul imobiliar să suspende toate lucrările şi să le desfiinţeze, astfel încât terenul să ajungă la starea iniţială.

Reprezentanţii IPJ Constanţa au emis un comunicat de presă în acest sens, în care au explicat care este situaţia actuală de la plaja Corbu.

„Urmare a apariției în spațiul public a unor informații referitoare la construcția unui complex rezidențial de locuințe, pe plaja Corbu, în zona ariei protejate a Rezervației Biosferei Delta Dunării, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări, fiind constatate următoarele: la data de 10 februarie a.c., reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții au dispus oprirea lucrărilor, în urma constatării unor neconformități. La data de 26 februarie a.c., întrucât executantul construcției nu a oprit lucrările, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de continuare a executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora, potrivit Legii 50/1991. În cursul zilei de ieri, 10 martie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Constanța și Comisariatul Rezervației Biosferei Delta Dunării, au efectuat un control în zona menționată, fiind constatat faptul că, în faza de execuție a celor 24 de corpuri de locuințe, nu au fost respectate prevederile acordului de mediu. Astfel, societatea comercială (beneficiarul investiției) a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 50.000 de lei, precum și măsura complementară de sistare a activității de construire a imobilelor, desființarea lucrărilor și aducerea terenurilor la stare inițială”, au transmis reprezentanţii IPJ Constanţa.

Totodată, a fost sesizată şi Garda de Mediu care a mers la faţa locului şi a constatat mai multe nereguli. În urma acestui fapt, dezvoltatorul imobiliar a primit şi cea de-a doua amendă, de data aceasta în valoare de 100.000 de lei.

„În cursul zilei de ieri, 10 martie 2022, comisari din cadrul Comisariatului Județean Constanţa şi Comisariatului Rezervației Biosfera Delta Dunării au efectuat verificări împreună cu reprezentantul IPJ Constanta, la cele două proiecte imobiliare din comuna Corbu. S-a constatat că nu sunt respectate prevederile din acordurile de mediu emise de APM Constanţa. Societatea a fost amendată cu 100 mii lei şi sancțiune complementară de desființare lucrări şi aducerea terenului la starea inițială”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Mediu.

Reamintim că Prefectura Constanța a atacat în justiție autorizația de construire și certificatul de urbanism.

Senatorul Remus Negoi, de la USR Constanţa, a comentat în exclusivitate pentru „Cuget Liber” actuala situaţie de la plaja Corbu.

„Faptul că lucrările s-au oprit reprezintă primul pas. Mi se pare un pas foarte bun pentru că noi în momentul în care am demarat toate demersurile, lucrările erau în plină evoluţie şi din fericire au existat două acţiuni care s-au complementat una pe cealaltă. Unii colegi de-ai dumneavoastră din presă care au sesizat Inspectoratul de Stat în Construcţii şi acesta, în urma tuturor verificărilor, a dispus încetarea lucrărilor încă din 10 februarie, lucru care nu s-a întâmplat. Ca atare, poliţia s-a autosesizat şi a fost la fața locului, a verificat şi a acţionat în consecinţă. Pe de altă parte, noi am făcut sesizare către Instituţia Prefectului şi prefectul a acţionat în contencios administrativ pe baza probelor. Ar fi bine ca lucrările să fie desfiinţate. Ar fi un lucru foarte bun”, a declarat senatorul Remus Negoi.

Echipa „Cuget Liber” l-a contactat şi pe primarul comunei Corbu, Vasile Lumînare, însă acesta a refuzat să facă orice fel de declaraţie până la încheierea procesului.

Totodată, reprezentanţii investitorului nu au fost găsiţi pentru a transmite şi punctul lor de vedere.



Comentează știrea

fani
13 martie 2022
justitie mai E ?

Ce facem cu aceasta Constitutie ? Mai se respecta sau este la misto ? Cum se poate construi ceva pe nisipul plajelor ? Ce fac procurorii ,dorm ptr.eternitate ? In orice tara civilizata nisipul plajelor este SFANT ! Vedeti chiar si la Bulgari ...Mafia chiar nu mai poate fi starpita decat cu nucleara ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.1351 secunde