Acuze între primărița și polițiștii din comuna Ion Corvin. Se cere Prefecturii și IPJ Constanța să se ia măsuri

4830
Situație tensionată în localitatea constănțeană Ion Corvin, între primărița Tudorița Floros și polițiștii de la Postul de Poliție Ion Corvin. Polițiștii, prin reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, susțin că edilul „ar fi avut o tentativă de a influența activitatea oamenilor legii”. Cele întâmplate au fost aduse la cunoștința conducerii Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, iar în același timp s-a cerut ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, și prefectului Constanța Silviu Coșa „să intervină prompt și să sancționeze acest tip de comportament deviant, neeuropean și specific unor vremuri pe care le considerăm demult apuse”.

Întreaga tărășenie ar fi plecat de la faptul că soțul primăriței Tudorița Floros, cetățean de naționalitate greacă, a fost tras pe dreapta, zilele trecute, pe când se afla la volanul autoturismului familiei, ocazie cu care s-a constatat că nu deținea asigurare RCA valabilă.



„În speță, este vorba de primarul comunei Ion Corvin din județul Constanța, care, din câte am aflat, ar fi avut o tentativă de a influența activitatea polițiștilor din cadrul Postului de Poliție comunal atunci când aceștia au aplicat... rigorile legii. Concret, în urmă cu câteva zile, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ion Corvin au sancționat contravențional și au ridicat talonul autoturismului unui contravenient în sarcina căruia au constatat că încălca normele legale privind asigurarea obligatorie (RCA). Nu este nici primul și nici ultimul contravenient de acest fel, doar că «domnul» respectiv este întâmplător și o cunoștință a primarului din localitate; numai că acest amănunt, insignifiant pentru polițiști, atrage, în concepția primarului, anularea art.16 din Constituția României: «Nimeni nu este mai presus de lege». Concret, «primarele» a încercat să pună presiune pe colegii noștri să nu ia măsura sancționării contravenționale și complementare, trecând la aluzii și amenințări voalate, concretizate, conform unor surse, și prin atitudini vădite împotriva polițiștilor, inclusiv cu ocazia unor activități oficiale.

Nu ne interesează culoarea politică a primarului respectiv, dar ne interesează ca interferențele politicului în activitatea Poliției Române să înceteze imediat”, se arată în comunicatul semnat de liderul sindical Vasile Zelca.



Referitor la incidentul invocat, primărița Tudorița Floros a precizat, pentru „Cuget Liber”, că persoana respectivă era soțul ei și nu a fost vorba niciun moment de „interferențe” în activitatea polițiștilor, ci doar de posibilitatea de a acorda sprijin acestuia, care nu cunoaște la perfecție limba română. „Soțul meu a fost tras pe dreapta, la ieșire din localitate, ocazie cu care s-a constatat că expirase asigurarea RCA. Se poate întâmpla oricui, a fost o scăpare! Dar în loc să completeze procesul verbal și să ridice talonul autoturismului la fața locului, i-au cerut soțului să meargă cu mașina la sediul unității de Poliție. Pentru ce s-a procedat în acest fel? Soțul meu este cetățean grec, cunoaște limba română, dar nu toate noțiunile. Nu i s-a asigurat translator, dar nici mie nu mi s-a permis accesul în sediul postului de poliție pentru a-l asista și pentru a înțelege despre ce este vorba”, a afirmat primărița Tudorița Floros. De altfel, aceasta a subliniat că în zilele care s-au scurs de la incident amenda contravențională a fost plătită deja, iar numerele de înmatriculare au fost recuperate în dimineața zilei de vineri, 25 februarie.



Polițiștii cer Prefecturii și IPJ Constanța să ia măsuri

Cazul a fost adus în atenția conducerii IPJ Constanța, iar sindicaliștii cer și ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, cât și prefectului Constanței, Silviu Coșa, să ia atitudine.

„Îi solicităm ministrului Afacerilor Interne, domnului Bode, dar și prefectului Județului Constanța, să intervină promt și să sancționeze acest tip de comportament deviant, neeuropean și specific unor vremuri pe care le considerăm demult apuse. Cunoaștem faptul că membrii noștri au depus o petiție la conducerea IPJ Constanța. Le vom acorda sprijin, prin Departamentul juridic al SNPPC. De asemenea, vom fi foarte atenți la modul cum IPJ Constanța își va apăra polițiștii supuși presiunii locale a factorului politic”, a adăugat Vasile Zelca.

Pe de altă parte, edilul local arată că atât acest incident, cât și alte situații care au avut loc sunt urmare a unor neînțelegeri personale între aceasta și unul dintre polițiști – ambii fiind locuitori ai comunei, interpretate în mod eronat ca fiind de natură politică. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4663 secunde