Polițiștii din Constanța își vor testa în poligon stilul de conducere defensivă

676
Polițiștii din Constanța își vor testa în poligon stilul de conducere defensivă - fond-1645124467.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii constănțeni au început, în decembrie 2021, pregătirea suplimentară în ceea ce privește tragerile la țintă, pregătirea tactică și tehnicile de autoapărare. Din martie, vor merge într-un poligon pus la dispoziție de o terță entitate, pentru a deprinde stilul de conducere defensivă.

Cea mai recent înființată structură din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Constanța, Serviciul de Pregătire Profesională, și-a intrat în pâine. A durat câteva luni până când au fost ocupate funcțiile prin concurs, dar potrivit chestorului Constantin Adrian Glugă a devenit funcțional în luna decembrie 2021, iar de atunci prin modulele de pregătire au trecut în medie aproximativ 350-400 de polițiști constănțeni.

„Serviciul de Pregătire Profesională a fost înființat în iulie 2021, este operativ din luna decembrie 2021, urmare a încadrărilor de ofițeri pe specializările respective. Mai sunt două funcții vacante, la acest moment funcționează la capacitate de aproape 100 %, cu lucrătorii pe care îi avem, pe cele patru domenii principale de activitate: conducere preventivă, instrucția tragerii, pregătire tactică și autoapărare, pregătirea de specialitate”, a afirmat chestorul Constantin Adrian Glugă.

„Ca și volum de muncă, avem o medie de 350 – 400 de polițiști care trec printr-un modul de acest tip”, a adăugat inspectorul șef.

Până în prezent, polițiștii constănțeni au învățat doar partea teoretică despre ce înseamnă conducerea defensivă a autospecialelor, dar urmează ca de la 1 martie să meargă și în poligon. „La conducere preventivă până acum s-a făcut doar pregătire teoretică urmând ca de la 1 martie, urmare a unei colaborări cu o terță entitate, să facem și pregătire practică, având deja stabilite zona, pista. Terța entitate ne pune la dispoziție un spațiu mai mult decât generos”, a adăugat inspectorul șef IPJ Constanța.

Reamintim că în cadrul acestei pregătiri profesionale, polițiștii vor fi instruiți cu privire la pregătirea tactică, instrucția tragerii, pregătire fizică și autoapărare, cât și conducere defensivă. Decizia înființării acestei structuri a fost luată după o serie de incidente (luare de ostatici la Onești, bărbat mort după ce a fost pus la pământ, brutal, în timpul unei imobilizări) care au evidențiat lipsa unei pregătiri adecvate a polițiștilor.

Ocuparea funcțiilor din cadrul noii structuri înființate în IPJ Constanța a stârnit nemulțumiri în rândul sindicaliștilor, în toamna trecută. Aceștia au acuzat, la vremea respectivă, că recomandările lor au fost ignorate complet și că, la conducere defensivă, de exemplu, a fost propus un ofițer de la Serviciul Rutier, în detrimentul a trei agenți de poliție care absolviseră în trecut cursuri de conducere defensivă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2964 secunde