Zeci de mașini aduse ilegal din străinătate, oprite la graniță

234
Zeci de mașini aduse ilegal din străinătate, oprite la graniță - masinigranita-1644160612.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră constănțeni au efectuat verificări și schimb de date cu biroul SIRENE și INTERPOL, pe parcursul lui 2021, pentru combaterea traficului internațional cu mașini. Urmarea a fost depistarea a zeci de autovehicule furate, precum și întocmirea a numeroase dosare penale pentru fals și uz de fals a documentelor autoturismelor.

Astfel, poliţiştii de frontieră au constatat, în zona de competenţă, independent sau în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa – Compartimentul Furturi Auto, un număr de 25 infracţiuni, în care s-au întocmit 25 dosare penale, fiind depistate 25 autovehicule furate și două motoare ambarcațiuni în valoare totală de 3.471.951 lei.


Un caz semnificativ a fost înregistrat în luna aprilie, când polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța Sud Agigea, au participat împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea la un control fizic asupra unui container cu bunuri personale, sosit din SUA, ce avea ca destinatar un cetățean român. Astfel, printre bunurile personale a fost descoperit un autoturism de teren marca Lamborghini Urus cu valoare declarată în documente, de peste 400.000 lei.

Autoturismul, cu valoare de comercializare pe piaţa de profil la peste 1.300.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă pentru continuarea cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de spălare de bani, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2742 secunde