Fără împuterniciți! Martie, luna concursurilor în IPJ Constanța

2803
Fără împuterniciți! Martie, luna concursurilor în IPJ Constanța - sus-1644948210.jpg

Articole de la același autor

Martie va fi o lună a concursurilor în Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Constanța. Conducerea inspectoratului a anunțat că în perioada următoare vor fi organizate procedurile pentru ocuparea mai multor funcții de șef la posturile comunale, la secțiile rurale, dar și de adjunct la două secții din municipiul Constanța.

În urmă cu aproximativ un an, în februarie 2021, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, susținea că Poliția trebuie să scape de sub dictatura împuternicirilor. „Trebuie să reducem la minimum posibil această practică a împuterniciților pe funcții”, susținea ministrul. Drept pentru care, rând pe rând au fost scoase la concurs toate funcțiile ocupate prin împuterniciri sau delegări în ultimii ani. În cadrul IPJ Constanța, o parte dintre posturile de conducere de la nivelul unităților din teritoriu a fost scoasă la concurs în toamna anului trecut, dar procedurile continuă, căci mai sunt numeroase funcții care trebuie ocupate.

Drept pentru care, pentru luna martie au fost anunțate până în prezent nu mai puțin de 13 concursuri pentru ocuparea unor funcții de șef, cele mai multe la posturile de poliție din mediul rural. „Urmează multe concursuri pentru șefi de post, avem multe posturi vacante, pentru șefi de secții urbane, șefi de secții rurale, șefi de posturi comunale”, a afirmat chestorul Constantin Adrian Glugă, inspector șef IPJ Constanța.

Astfel, pe lista posturilor de șefi scoase la concurs în cadrul IPJ Constanța se află cele de la Postul de Poliție Castelu, Postul de Poliție Cobadin, Postul de Poliție Tortoman (concursurile se vor desfășura pe 24 martie), Postul de Poliție Ostrov, Postul de Poliție Ion Corvin (concursurile se vor desfășura pe 4 martie), Postul de Poliție Fântânele (concursul se va desfășura pe 7 martie), Postul de Poliție Mihail Kogălniceanu, Postul de Poliție Nicolae Bălcescu, Postul de Poliție Grădina (concursurile se vor ține pe 9 martie). De asemenea, urmează să fie organizate concursuri și pentru ocuparea funcțiilor vacante de adjunct șef Secția 3 și Secția 4 din municipiul Constanța – pe 10 martie, șef Postul de Poliție Transporturi Feroviare Mangalia, Postul de Poliție Transporturi Feroviare Valu lui Traian – concursurile vor fi organizate pe 14 martie.

Potrivit surselor noastre, în perioada următoare va fi scoasă la concurs și una dintre funcțiile de adjunct al inspectorului șef IPJ Constanța, care a tot fost ocupată prin împuterniciri în ultimii ani, după ieșirea la pensie a comisarului șef Adrian Rapotan. În ultimele luni, pe funcția respectivă a fost împuternicit comisarul șef Marian Nucu, șeful Serviciului Acțiuni Speciale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9746 secunde