Măsuri dure împotriva profesorilor care zădărnicesc organizarea simulărilor județene

5209
1

Articole de la același autor

Luna trecută, 14 unități de învățământ din județul Constanța nu s-au aliniat la „directiva” Inspectoratului Școlar Județean de a organiza simulări ale examenelor naționale, din varii motive: fie că erau prea multe cadre didactice și elevi în carantină, fie că elevii nu au dorit să participe, simulările fiind programate imediat după vacanță.

Și dacă în luna ianuarie participarea la simularea județeană a examenelor naționale a fost cu titlu… benevol, pentru luna februarie, prof. Sorin Mihai, inspector școlar general, a afirmat că vor fi obligatoriu organizate în toate unitățile de învățământ din județ, din prisma utilității lor atât pentru elevi, cât și pentru părinții care văd în ce stadiu al pregătirii sunt copiii lor. Dar și pentru cadrele didactice care îi pregătesc pentru examenele naționale.

La ședința cu directorii de luni, 14 februarie, dar și în mass media, inspectorul general a adus în atenție și o altă „fațetă” a neparticipării la simulări: „Mi s-au semnalat situații în care unii colegi de-ai noștri n-au înțeles această importanță a simulărilor și, în comunicarea lor cu elevii, le-au pus în vedere să nu se prezinte la școală pentru simulări, ca nu cumva să aibă dumnealor o activitate în plus, să corecteze aceste lucrări. Vă pun dvs. în vedere să eliminați aceste practici, pentru că dacă deocamdată nu am intervenit în acest fenomen, nu mai admit așa ceva începând cu simulările din această lună. Nu există așa ceva! Iar faptul că avem colegi care nu înțeleg cât de important este să avem simulări județene nu înseamnă că au și dreptul să se exprime așa în fața elevilor. Voi lua măsuri dure dacă se va mai întâmpla și vă rog să le puneți în vedere acest lucru. Singura situație în care se admite absența este dacă în context pandemic este o problemă sau dacă apare vreo avarie. În rest, toți elevii trebuie să fie prezenți la simulările județene”, a reiterat prof. Sorin Mihai.


Calendarul simulărilor județene și al celor naționale

Reamintim că Inspectoratul Școlar Județean Constanța a stabilit datele pentru simulările județene:

A) Simulare județeană a Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII)

22 februarie 2022: Limba şi literatura română (probă scrisă)

23 februarie 2022: Matematică (probă scrisă)

B) Simulare județeană a Examenului național de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a (BAC)

22 februarie 2022: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română

23 februarie 2022: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului

24 februarie 2022: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării.

Zilele acestea va apărea și broșura cu toate subiectele din luna ianuarie de la simularea județeană, care va fi pusă la dispoziția elevilor cu titlu gratuit, testele de antrenament fiind realizate în parteneriat cu Casa Corpului Didactic.

De asemenea, Ministerul Educației a făcut public calendarul simulărilor naționale:


 Pentru Bacalaureatul 2022

28 martie 2022 – Simulare proba E a) – Limba și literatura română

29 martie 2022 – Simulare proba E c) – proba obligatorie a profilului

30 martie 2022 – Simulare proba E d) – proba la alegere a profilului și specializării

31 martie 2022 – Simulare proba E b) – Limba și literatura maternă

14 aprilie – Afișarea rezultatelor



Pentru Evaluarea Națională 2022


4 aprilie 2022 – Limba şi literatura română – probă scrisă

5 aprilie 2022 – Matematică – probă scrisă

6 aprilie 2022 – Simulare proba Limba maternă

14 aprilie 2022 – Afișarea rezultatelor



Comentează știrea

Cristi Chivu
15 februarie 2022
simulari

se poate scoate persoana de contact din comisia simulare ev.nat? Nu de alta, dar daca tot trimiteti subiectele directorilor... macar sa facem si noi ceva util in momentul respectiv. PS: pe forum, la sectiunile pentru simulari, apare ceva interesant in aceasta perioada? Sau...asteptam adevaratele simulari, cele nationale???

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8929 secunde