Reacție dură a unui profesor constănțean, la adresa IŞJ Constanța: „M-am săturat de tipul acesta de a conduce!”

17767
13
Reacție dură a unui profesor constănțean, la adresa IŞJ Constanța: „M-am săturat de tipul acesta de a conduce!” - mariusfurtuna-1645020096.jpg
Profesor de științe socio-umane la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia și fost inspector pentru managementul resurselor umane, Marius Furtună a transmis, prin intermediul rețelei de socializare, un mesaj dur la adresa Inspectoratului Școlar Județean Constanța, cu titlul „ISJ Constanța, campion la întrecerea socialistă în ramură!”.

Revolta apreciatului profesor constănțean a plecat de la faptul că ISJ Constanța impune organizarea simulărilor județene ale examenelor naționale în toate unitățile de învățământ.

„Cu mândrie patriotică se va raporta la minister că învățământul constănțean este pe primele locuri pe țară la simularea examenelor de final de ciclu de învățământ! În fiecare lună vom simula în tot județul Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat, în cea mai pură tradiție comunistă: în absoluta ignorare a intereselor elevilor, otova, nediferențiat, obligatoriu, fără transparență, fără justificarea necesității, eficienței, oportunității, fără dezbateri cu profesorii, cu elevii, cu părinții, o decizie venită din birourile unora care au pierdut contactul cu realitatea...

Câteva întrebări:

- Care este temeiul juridic al modificării programului școlilor, al micșorării numărului de ore din Planurile cadru?

- Care este temeiul juridic al obligării unui cadru didactic să fie prezent la școală mai mult de 8 ore/zi, așa cum prevede contractul de muncă? Unde în fișa postului scrie de astfel de obligații?

- Ce se întâmplă cu restul elevilor? Vin la școală? Se pare că nu, atât timp cât articolul k al procedurii ce detaliază aceste simulări precizează clar că în spațiile în care se desfășoară simulările au acces doar persoane implicate în aceste simulări. Este legal să nu fie prezenți la școală toți elevii?

- Cum se recuperează orele (conținuturile curriculare) pierdute de elevii din anii terminali în zilele simulărilor?

- Cum se pot concentra elevii pentru rezolvarea subiectelor în timp ce colegii din anii mai mici vor face ore/vor ieși în pauze (dacă vor veni, totuși, la școală)?

- Cine va realiza supravegherea elevilor în timpul simulărilor? Există suficienți profesori?

- Cine va corecta lucrările scrise? Când? Unde în fișa postului apare această obligație?

Sunt mult mai multe întrebări pe care sutele de cadre didactice le formulează retoric...

Evident, voi participa la aceste simulări! Particip deși, prin proiectul ROSE, derulez activități de pregătire a elevilor pentru Bacalaureat, vin sâmbăta și lucrez cu cei interesați, dăm periodic teste, inclusiv ”simularea” simulărilor, deși am avut anual promovabilitate de peste 95% a elevilor care au susținut examenul de bacalaureat la disciplinele socio-umane și nu consider că elevii mei au nevoie de aceste simulări suplimentare.

Voi participa pentru că sunt loial elevilor și colegilor mei, pentru că sunt PROFESOR.

M-am săturat, însă, de tipul acesta de a conduce! Lipsa de respect, colegialitate, impunerea unor obligații de multe ori absurde, birocrația excesivă și absența totală a comunicării trebuie să dispară!

Sunt din ce în ce mai convins că inspectoratele trebuie să fie desființate! Ele își justifică existența doar prin hârtiile pe care le pretind, prin situațiile cerute zilnic, prin cerințele adresate celor din teritoriu. Nu sunt utile absolut deloc educației.

Aștept ziua când un inspector (general) va veni să viziteze o școală pentru a înțelege realitatea acelui microcosmos: cum poate fi ajutat directorul, ce îi mai trebuie clădirii, ce își doresc elevii, ce dificultăți au profesorii, ce propuneri au părinții. O vizită în care vrafurile de hârtii vor fi uitate, când vor fi importanți doar oamenii! Când nu se vor pretinde lucruri, însă se vor oferi soluții! Când nu se va dicta, ci se va dialoga. Când nu vor mai fi raportări comuniste.

Când vom fi, împreună, DASCĂLI!”

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Ioana
16 februarie 2022
Respect

Bravo domnule profesor! Respect!

marian
16 februarie 2022
stire

aveti dreptate. respect.

marian
16 februarie 2022
simulari

scuze...am comentat mai sus, citind doar jumatate de articol. Acum l.am citit pe tot. De doua ori RESPECT!!!

ADR.
16 februarie 2022
Respect, Dom Profesor

Aveti perfecta dreptate, Domnule Profesor! Sorin Mihai este groparul invatamantului constantean! Acestui domn Mihai Sorin ii place enorm sa fie mediatizat, il intereseaza doar propria imagine si deloc soarta scolii constantene! Un diletant arogant de a carui initiative tampite suferim toti!

PC
16 februarie 2022
Stiri

Bravooo domnule profesor! Respect!

Gura lumii
16 februarie 2022
Vorbeste ca

O ancheta de posibila coruptie la ISJ Constanta ii are in vizor pe Faliboga si Cabrancea! In acest timp Sorin Mihai face conferinta de presa despre invatarea limbii chineze si la ….Dumbraveni!! Ridicol!!!

Elena
17 februarie 2022
Modificări plan cadru după propria dorinta

Bravo! Eu am o ora pe săptămână la fiecare clasă. As vrea sa întreb dacă dl general e conștient ca mie mi-a modificat planificarea prin pierderea muuultor ore pe acest semestru. Cine ii permite sa facă aceste modificări? Profesorii și elevii de la toate clasele pierd ore, materie , timp. Ministerul are știința de aceste bulversari? Eu cred ca nu sunt conștienți de cât rău fac prin afectarea programului tuturor claselor: unii vin, unii nu vin zile întregi în fiecare luna. Părinții copiilor din alte clase decât a opta sunt de acord? Nu am pierdut destul stand acasă în online? Sau devine obisnuinta sa nu mai facem scoala deloc?

Sorin Mihai
17 februarie 2022
Subiect inchis

Foarte adevarat Sorin si echipa de falsi , prefacuti , draguti ! Jos conducerea Nu aplica bine nici normele de inscriere in scoli, nici nuble respecta. Nu isi asuma , doar arata cu degetul

Constantean
17 februarie 2022
Dascăli de valoare

Din grijă și dragoste pentru elevi, nu protestați că ora de curs a rămas redusă la 40 de minute? Salariile au rămas la fel, nu? Mai mult timp pentru cafele și țigări...

Dascal
17 februarie 2022
Raspuns

Salut. Ora de 40 de minute este perfect legala. Si inainte de pandemie erau multe scoli unde orele aveau 40 de minute. Informeaza-te inainte de a da cu biciul! In alta ordine de idei, ceea ce incearca sa faca acest Sorin Mihai este ilegal!

Răspuns la: Dascăli de valoare
Adăugat de : Constantean, 17 februarie 2022
Din grijă și dragoste pentru elevi, nu protestați că ora de curs a rămas redusă la 40 de minute? Salariile au rămas la fel, nu? Mai mult timp...
13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3249 secunde