ISJ Constanța a publicat repartizarea la proba scrisă a concursului de directori

2463
ISJ Constanța a publicat repartizarea la proba scrisă a concursului de directori - whatsappimage20211212at133409-1644566005.jpg
La finele săptămânii viitoare va avea loc proba scrisă a concursului pentru cele 150 de funcții de directori și directori adjuncți anunțate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța ca fiind vacante. Este vorba despre 98 de funcții de director și 52 de funcții de director adjunct pentru care au fost depuse 96 de dosare.

Zilele acestea, ISJ Constanța a făcut publică repartizarea candidaților la proba scrisă care va avea loc vineri, 18 februarie, Colegiul Național „Mihai Eminescu” fiind desemnat ca centru special de concurs. Și cu toate că au fost declarate admise 94 de dosare, în lista de repartizare apar 93 de candidați.

Proba scrisă pentru candidații care la data de 18 februarie 2022 se află în carantină sau izolare va avea loc în data de 4 martie 2022. Proba de interviu se va desfășura în data de 17 martie 2022.

Probele din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și de director adjunct din unitățile de învățământ sunt următoarele:

a) proba scrisă — rezolvarea de către candidați, în maximum 120 de minute, a unui test standardizat cu 50 de itemi, cu un singur răspuns corect, prin care se evaluează capacități și competențe relevante pentru activitatea de management educațional:

1. capacități cognitive;

2. competențe de management și leadership.

Fiecare item corect rezolvat se notează cu două puncte.

Nota fiecărui evaluator se obține prin împărțirea la 10 a sumei punctajelor acordate de acesta. Nota candidatului la proba scrisă se calculează ca medie aritmetică a notelor acordate de fiecare evaluator. Nu se admit diferențe de notare între membrii comisiei de evaluare a probei scrise.

Evaluarea testului standardizat se face în prezența candidatului și a observatorilor.

Notele obținute la proba scrisă se pot contesta în termen de 48 de ore de la afișarea rezultatelor. Contestațiile se adresează președintelui comisiei de organizare a concursului și se depun la secretariatul inspectoratului școlar în cazul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și de director adjunct din unitățile de învățământ de stat, respectiv la registratura Ministerului Educației, în cazul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și de director adjunct din Palatul Național al Copiilor.

Soluționarea contestațiilor se realizează în perioada stabilită în calendarul de desfășurare a concursului prevăzut în anexa nr. 8 la prezenta metodologie. Nu se admit diferențe de notare între membrii comisiei de soluționare a contestațiilor la reevaluarea probei scrise. În cazul constatării diferențelor de notare între membrii comisiei de soluționare a contestațiilor, președintele comisiei de organizare reevaluează testul în prezența candidatului și acordă nota finală.

Rezultatele soluționării contestațiilor de către comisiile de soluționare a contestațiilor se afișează la sediul și pe site-ul inspectoratului școlar/Ministerului Educației, după caz, și se comunică, în scris, contestatarului, în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la expirarea termenului de soluționare a contestațiilor.

Rezultatele stabilite de comisiile de soluționare a contestațiilor sunt definitive și pot fi atacate numai la instanța de contencios administrativ competentă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1279 secunde