Asociația Elevilor solicită demiterea inspectorului general Sorin Mihai. „N-aș vrea să cred că sunt acuzații doar de dragul de a ține prima pagină”

4984
7
Asociația Elevilor solicită demiterea inspectorului general Sorin Mihai. „N-aș vrea să cred că sunt acuzații doar de dragul de a ține prima pagină” - fondreactiiaecsorinmihai2-1644423128.jpg
Redutabila gherilă a Asociației Elevilor din Constanța (AEC) a reușit să aducă în centrul atenției naționale înfocata sa campanie anti- „fondul clasei”, cu „probe de netăgăduit”, sacrificând prestigiul unor unități de învățământ constănțene, apărându-și membrii – elevi – de sistemul pe care-l frecventează tocmai în ideea de a-și construi un viitor.

Nu felicită nimeni strângerea de fonduri, pentru că toți visăm la un învățământ cu adevărat gratuit, și nu doar proclamat. Într-adevăr, este o meteahnă românească infiltrată peste tot pe unde suntem la mâna unuia sau altuia pentru a ne rezolva diverse probleme și care ne înfurie mereu. Însă, vehemența publică a AEC de „a combate cu adevărat luarea de mită mascată sub forma fondului clasei” a început să dea de bănuit multora care cred că liderii din bănci își „construiesc” un soi de rampă pentru notorietate.

AEC consideră „că IȘJ și-a depășit atribuțiile”

Nu mai departe comunicatul primit marți seară, 8 februarie, prin care AEC solicită ministrului Educației demiterea inspectorului general și a directorului Colegiului Pedagogic: „Până la momentul actual, nici conducerea școlii, nici IȘJ nu au dat dovadă de un interes real spre a rezolva situația într-un timp optim. Ne-am săturat să ne vedem colegii intimidați, amenințați și batjocoriți pentru că doresc să scoată la iveală corupția care se întâmplă în școlile constănțene. În acest sens, considerăm că IȘJ și-a depășit atribuțiile și solicităm Ministerului Educației să intervină în situație!”.

Nu ar fi prima demisie pe care o cere AEC – și cu siguranță nici ultima, ca și cum demiterile de acest gen ar soluționa o problemă ce trenează de generații, din vremea comunismului, tocmai pentru că învățământul este „cenușăreasa” din bugetul României. De data aceasta, am solicitat un punct de vedere inspectorului general prof. Sorin Mihai. „Nu am ce să comentez, căci nu înțeleg cum probează faptul că ar fi o intimidare din partea IȘJ Constanța. Surprinzător este faptul că am discutat cu președintele AEC, a discutat și directoarea colegiului, am precizat foarte clar că nu admitem ca elevii să fie intimidați, mai ales în aceste situații.

Ancheta este în derulare. De ieri (marți, 8 februarie – n.r.) a debutat o inspecție tematică în toate unitățile de învățământ din județ, în care se vor verifica aspecte care țin de activitatea contabil-financiară. Iau în calcul și că AEC are argumente, în acest sens, și nu se rezumă la un exercițiu de imagine. N-aș vrea să cred că sunt declarații acuzatoare doar de dragul de a ține prima pagină. Tocmai am precizat că am deschis canale de comunicare cu elevii, inclusiv cu cei de la AEC, ca să avem acces la toate punctele de vedere. Directoarea Colegiului Național Pedagogic «Constantin Brătescu» mi-a solicitat să îi pun la dispoziție numărul de telefon al președintelui AEC și știu că a fost lansată o invitație către dialog, avându-se în vedere că nu a existat până la acest moment. Am convingerea că AEC va veni cu argumente”, mai precizează „generalul” constănțean.

Pe de altă parte, prof. Anamaria Ciobotaru, directorul Colegiului Pedagogic, ne-a pus la dispoziție mesajul transmis elevilor și profesorilor, tocmai în ideea de a demonstra că nu intimidarea este instrumentul de lucru.

„Mă adresez acum în calitate de profesor al clasei, cât ați avut timp să mă cunoașteți, în primul semestru, cât și în calitate de director. Vreau să vă comunic un lucru foarte important pentru mine. Întotdeauna elevul a fost prioritar, relația mea cu elevii a fost una deschisă, de colaborare sinceră. Și ca profesor, și ca director. Vreau să vă asigur, referitor la situația recentă din clasa voastră, că nu mă interesează cine a transmis acel tabel la AEC. Nu va exista nicio consecință asupra clasei/ asupra unui elev din clasă! Nu poate fi vorba de așa ceva! Vă invit, mai mult, să veniți să-mi comunicați dacă ați simțit vreo presiune din partea vreunui profesor în acest sens. Din partea mea, nu poate fi vorba. Vă rog să transmiteți acest mesaj și grupei de ed-puericultori. Veniți și vorbiți deschis. I-am explicat Mădălinei foarte clar. Nu știu dacă v-a transmis. Nu va exista nicio consecință asupra clasei din partea nimănui. Vă garantez în calitate de director”.

Așteptăm cu maxim interes următoarea mită, pardon, listă cu fondul clasei. Cine este următorul în „bătaia puștii” AEC?



Comentează știrea

denis serban
10 februarie 2022
hotie

pai ,nu au dreptate ?luati pielea de pe parinti cu nerusinare .fondul clasei ,o meteahna comunista .pana si la gradinita e la fel .bani pt materiale didactice ,pt schimbat mocheta ,perdelele.mizerii mai sunteti ,bai hotilor .

Constantin
10 februarie 2022
erorile celor ce se substituie neamului

Peste tot în lume "învățământ de stat gratuit" se refera la plata profesorilor pentru orele ținute și întreținerea școlilor, restul (manuale, caiete rechizite) sunt datoria părinți.

Constantin
10 februarie 2022
erorile celor ce se substituie neamului

Peste tot în lume "învățământ de stat gratuit" se refera la plata profesorilor pentru orele ținute și întreținerea școlilor, restul (manuale, caiete rechizite) sunt datoria părinților.

Camelia
10 februarie 2022
Orgolii, demonstratii, interese si placeri meschine

Si totusi nu pare a fi o coincidenta faptul ca sunt directori care si-au castigat functiile prin promovarea concursului organizat la nivel unic national, a caror competente profesionale si cariera construite cu efort si onestitate pare ca "deranjeaza" ochii cuiva. Altfel cum se explica staruinta cu care se actioneaza acum si s-a actionat si in trecut, pentru denigrarea reputatiei directorilor numiti in functie prin concurs, la Liceul Regina Maria si Economic Virgil Madgearu, in 2017, la Traian, apoi Tomis si acum Bratescu. Pare o ordinara manipulare si placere de a denigra reputatia unor cadre oneste. Pana la a cere demisia sau a demite un director sunt niste etape de urmat: efectuezi un audit autentic (nicidecum unul mincinos cum a fost la Madgearu, cel decis de Miu Petrica si condus de insp adj Dragomir Anca, secondati de insp Balanescu, Neagu, etc). Aplici prima sanctiune (observatie scrisa), dar nicidecum NU poti sari direct la ultima sanctiune si anume demiterea.

Roxana
11 februarie 2022
Răspuns

Pare că nu prea ați fost "prin lume", căci nicăieri nu se întâmplă așa.

Răspuns la: erorile celor ce se substituie neamului
Adăugat de : Constantin, 10 februarie 2022
Peste tot în lume "învățământ de stat gratuit" se refera la plata profesorilor pentru orele ținute și întreținerea școlilor, restul...
Sectoristu
12 februarie 2022
Meditatorul Mihaita

Ce masuri sa asteptam din partea domnului inspector? In trecut, pe cand candida la primaria Mangalia( din partea UNPR) oferea meditatii in particular(trageti concluzia singuri), iar cand am deschis acest subiect, mamicile cotizante au sarit de cur in sus! Mai apoi a trecut si dansul la PMP si nu in ultimul rand la PNL(promisinile pt post sunt promisiuni) In rest numai de bine.

Riomondvus
5 aprilie 2022
Riomondvus

Sensitive touch rasprekrasnoy girls will flow through your body, dipping in depth boundless the ocean pleasure. In the quiet slip, donating your skin kisses, prelestress envelops the warmth of one's body. You will be surprised at, which sea bliss today it is possible to feel fromnude massage in Midtown. And while, french massage and not violates practically any prohibitions, for the reason it's not about sexual contact. Dear gentlemen! In school sensual massage women will hold erotic 4hands massage. Similar swedish massage, as in principle, and relaxation, influences on some area human body, this give a chance male gain strength. Systematically visiting the four hands massage for clients, you guarantee himself excellent sexual relaxation. LiveJournal Всё самое интересное в Живом Журнале Группа на

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1715 secunde