Reacția directorului Colegiului Pedagogic la reclamația Asociației Elevilor: „Nu rezultă că în acel tabel sunt elevii noștri!”

5346
4
Asociația Elevilor din Constanța reclamă o nouă situație legată de colectarea fondului clasei. De data aceasta, susține că s-ar întâmpla la Colegiul Național Pedagogic “Constantin Brătescu” din Constanța… „și solicită Inspectoratului Școlar Județean Constanța să trimită o comisie de verificare!”.

„În urma publicării tabelului cu “datoriile la xerox” de la Liceul Teoretic Callatis, AEC a lansat un chestionar public prin care elevii să poată comunica colectarea fondului școlii/clasei, pentru a identifica unitățile de învățământ în care fenomenul ilegal persistă. Prin intermediul chestionarului, a fost comunicat în mod anonim un tabel cu numele fiecărui elev al unei clase, în care era ținută o evidență a elevilor ce au plătit atât bani pentru fondul clasei, cât și bani pentru “cadouri”, se arată în comunicatul transmis presei de AEC.



Contactată în legătură cu aspectul semnalat, prof. Anamaria Ciobotaru, directorul Colegiului Pedagogic, afirmă: „Mi se părea corect ca Asociația Elevilor să ne trimită și nouă o adresă, așa cum a trimis presei, cu clasa și ce doresc să știe. Pentru că din acel tabel nu rezultă că ar fi elevii noștri, nici că ar fi vorba de instituția noastră. Eu nu am cunoștință de acest aspect”.

Comentează știrea

cercel a
7 februarie 2022
bani

cine verifică cum sunt luate băncile, scaunele, perdelele, imprimantele din clasele pregatitoare- IV? Dacă nu dai bani, primești o bancă vai mama ei ( cum sunt cele de la Mazare). Vine lună martie...iar se face listă și se dă doamnei, alături de cadou (să se știe cine a dat, desigur). Si ceva pt doamnă de religie, pt doamnă de engleză, pentru doamna de sport dar și pt dna director... Obiceiul pământului...

cercel a
7 februarie 2022
obiceiuri proaste

Ai inspecție de grad....faci cinste comisiei, directorului, colegilor. Altfel...scade nota...

cercel a
7 februarie 2022
obiceiuri proaste

Faza cu bomboanele o știți? Dacă e ziua unui elev, acesta trebuie să servească colegii cu câte o bomboană. Dar, dnei învățător, ești obligat să.i dai măcar o cutie de bomboane... Că nici nu mai știi acum este ziua...

Sesizare
9 februarie 2022
obiceiuri

Si obiceiurile asta se mai pot schimba daca se doreste. Sa se organizeze si parintii, elevii si sa faca public toate alte cerinte in afara cadrului legal (cotizatii, etc). Daca majoritatea nu o sa le mai practice, atunci va fi mai dificil de reprodus sau cel putin public. Un ex. simplu : bomboaane. Servesti si colegii si cadrele didactice in acelasi mod.(unele aspecte naturale, nu prea ai cum sa le eviti si poate cu o anumita decenta sint bine de pastrat). Daca majoritatea va face asa, cei care fac altfel vor intra fara voie in vizorul colegilor ca avind alte intentii. De ziua unui cadru didactiv, mai mult de o felicitare de citiva lei, poate o floare si citeva vorbe adecvate contextului, nu e cazul.Totusi, mereu vor fi unii care intr-o forma sau alta vor dori avantaje pt. odraslele lor pe criteriul exclusiv al banului. Asta e, daca se va dovedi asa atunci cei implicati sa suporte consecintele. Dar una e ca toti sa cotizeze la ceva ca "normal" (si aici depinde doar de parinti si elevi) si alta doar sa mai fie exceptii (unde daca se demonstreaza atunci fiecare sa raspunda)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5469 secunde