Elevii Colegiului Pedagogic dăruiesc, de Crăciun

579
Elevii Colegiului Pedagogic dăruiesc, de Crăciun - eleviicolegiuluipedagogic-1608319810.jpg

Articole de la același autor

Elevii și profesorii Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanţa scriu în fiecare an lecții despre empatie și solidaritate. Familiile lor sunt partenerii acestor lecții - întâmplări fericite pentru ei și pentru alții.



Lecția despre empatie și solidaritate s-a scris și în acest an prin gestul pe care l-au făcut elevii școlii, de a dona alimente, obiecte de igienă personală și haine celor care au într-adevăr nevoie să simtă că vine Crăciunul. Elevii colegiului, părinții lor, profesorii și toți cei care lucrează în școală au păstrat tradiția și anul acesta fiind alături de cei nevoiași. Primele ajutoare au ajuns în cursul zilei de joi, 17 decembrie, la Căminul de persoane vârstnice din orașul Constanța. Alte pachete, pregătite de elevii, părinții lor și cadrele didactice ale instituției, vor ajunge, cu ajutorul autorităților locale, în zilele următoare, la familiile nevoiașe din I.A.S. Ciocârlia și Ion Corvin.


„Este deosebit de important să cultivăm la elevi spiritul civic, să-i facem să înțeleagă că perfecțiunea morală nu este neapărat un ideal. Gestul acesta, de a dărui celor care au atât de multă nevoie, mai ales în contextul social pe care îl experimentăm cu toții, este expresia unui altruism învățat în familie, continuat în mod firesc în școală. Sunt elevi pe care îi avem din grădiniță în instituția noastră și care au parcurs toate ciclurile de învățământ în colegiu, fiind acum elevi de liceu. Mulți dintre aceștia participă anual la astfel de proiecte și se implică în acțiuni de voluntariat de mare amploare. Pentru aceștia, a ajuta a devenit un gest firesc, o obișnuință”, mărturiseşte directorul unităţii de învăţământ, prof. dr. Anamaria Ciobotaru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3292 secunde