Războiul de gherilă al Asociației Elevilor cu colectarea fondurilor trage un nou „tun”, spre Colegiul Pedagogic

1959
5
Asociația Elevilor din Constanța pare să fi declanșat „jihadul” împotriva colectării de fonduri în unitățile de învățământ, asta și din prisma faptului că primele „spețe” s-au soldat cu demiteri de directori. Ceea ce nu credem să garanteze eradicarea unei vechi metehne și o eventuală curățenie… generală.

La început a fost Liceul Teoretic „Traian”, în 2019, când a fost demisă directoarea de la vremea respectivă. Săptămâna trecută, la finalul unei campanii îndârjite, în urma publicării tabelului cu „datoriile la xerox” de la Liceul Teoretic „Callatis”, alte două directoare au fost demise.



A urmat un chestionar public și, după cum informează AEC, „a fost comunicat în mod anonim un tabel cu numele fiecărui elev al unei clase, în care era ținută o evidență a elevilor ce au plătit atât bani pentru fondul clasei, cât și bani pentru «cadouri». (…) În acest sens, AEC a transmis o solicitare către Inspectoratul Școlar Județean să trimită o comisie de verificare la liceu, pentru a verifica cum au fost strânse aceste sume și dacă fenomenul persistă și la alte clase ale liceului. Solicităm conducerii liceului să stopeze de îndată colectarea ilegală de fonduri! Solicităm IȘJ să nu încerce să mușamalizeze cazul și să se asigure că fenomenul ilegal va fi stopat în toate unitățile de învățământ din județ!”, se mai arată în textul al cărui titlu este „Fondul clasei, strâns la Colegiul Național Pedagogic «Constantin Brătescu»!”.



Conducerea Colegiului Pedagogic a demarat o anchetă


Întrucât afirmațiile sunt din nou grave și ele afectează imaginea unui colegiu de top al județului, i-am solicitat opinia directorului, prof. Anamaria Ciobotaru, care a declarat pentru „Cuget Liber” că i s-ar fi părut firesc ca „Asociația Elevilor să ne trimită o adresă cu nume și prenume, clasa, unde se întâmplă, pentru a face cercetări. Pentru că din tabelul acela nu rezultă nici că sunt ai noștri. De unde reiese că tabelul acela este al liceului nostru? La nivelul fiecărei clase eu nu știu ce fac părinții”.





Pe de altă parte, prof. Sorin Mihai, inspector școlar general, a afirmat că așa cum s-a procedat și în cazuri similare anterioare, va fi analizată situația și vor fi luate orice măsuri ce se impun. „Apreciez faptul că, spre deosebire de incidentul de la Liceul Teoretic «Callatis» Mangalia, ne-au fost transmise informații concludente înainte să demarăm ancheta noastră. La ora 12.12 (luni, 7 februarie – n.r.) a fost primită pe e-mailul IȘJ Constanța petiția AEC. În acest moment, o echipă de inspectori școlari se deplasează la Colegiul Național Pedagogic «Constantin Brătescu» Constanța, pentru a ancheta cazul. I-am solicitat conducerii școlii să demareze o anchetă pentru a identifica: persoana care a întocmit tabelul; persoana care ar fi strâns sumele de bani; cui aparțin semnăturile din tabel; cine a solicitat sumele de bani și în ce scop”.



Același inspector general a mai transmis că este în derulare misiunea de audit de la Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia, ale cărei concluzii le va face publice. „De asemenea, în cadrul ședinței Consiliului Inspectorilor din 31.01.2022 am solicitat identificarea tuturor situațiilor de acest fel din unitățile de învățământ din județul Constanța. În ședința Consiliului Inspectorilor de astăzi, 07.02.2022, s-a solicitat în mod expres ca, în cadrul inspecțiilor tematice care se vor derula începând de azi, să se verifice dacă există informații cu privire la strângerea de fonduri de către elevi sau de către angajați ai unităților de învățământ din județul Constanța.

Dacă sunt bani reprezentând venituri proprii legal constituite și primite ca donații/ sponsorizări de către unitatea de învățământ, rămâne în discuție anchetarea implicării elevilor sau a personalului angajat în strângerea acestor fonduri.

Sunt și alte aspecte pe care le avem în vedere: să nu fie condiționată achitarea unei sume de bani de realizarea diferitelor activități/ achiziții în cadrul unității de învățământ, să nu fie solicitată vreo sumă de către învățători, diriginți, directori, să nu se creeze presiuni asupra părinților/ elevilor cu privire la strângerea de fonduri etc.”, a transmis inspectorul școlar general.



Comentează știrea

Cornel P.
8 februarie 2022
școli

Toate școlile si-au pus în clase table albe magnetice. Normal că există fondul clasei. Din el se cumpără markere să se scrie pe table. Iar legat de banii pentru cadouri...presa poate să stea și să vadă cum pleacă doamnele profesoare acasă de 1 martie, 8 martie, înaintea Crăciunului... Cu multe sacoșe în care să nu credeți că sunt flori...sau mărțișoare. Bine, asta se întâmplă tot la școlile de fițe ...

Katalin Szabo
8 februarie 2022
Mi-am revenit pe soțul meu datorită Dr. Ajayi, vrăjitorul

Căsnicia mea de 19 ani binecuvântată cu trei copii a fost pe cale să se prăbușească pentru că soțul meu iubitor a spus că s-a săturat de uniunea noastră și că vrea să divorțeze fără motiv, am știut că ceva nu este în regulă undeva, așa că am ieșit să caut ajutor, după 4 luni. de căutări și multe dezamăgiri din partea altor oameni, l-am întâlnit în sfârșit pe Dr. Ajayi, un om spiritual binecuvântat de zeii săi cu puterea super naturală de a rezolva diferite probleme de viață. I-am explicat situația mea și mi-a pus câteva întrebări la care am răspuns sincer, dr. AJAY mi-a spus care era problema și mi-a spus ce trebuie făcut, i-am urmat toate instrucțiunile și după o săptămână soțul meu a venit acasă după două luni a stat afară și a rupt hârtia de divorț și astăzi trăim liniștiți acasă. Dacă aveți ceva care vă deranjează viața și doriți o soluție rapidă și de încredere, contactați-l pe Dr. Ajayi și veți avea un motiv să împărtășiți mărturia dumneavoastră ca mine. Contact Whatsapp / Viber: +2347084887094

Leana
8 februarie 2022
Liceul Pedagogic

Iar incep astea cu 'NU 'in brate .Nu va este rusine ma ?Veniti cu scuze penibile cu fel de fel de smecherii ,ca o fi o patii etc .Sunte-ti penibile .Si la Mangalia la fel .Pana s-a facut o ancheta serioasa si a iesit la iveala toata tarasenia .Pai elevii aia sunt tampiti ?Ce va tot da-ti dupa cires .Toata lumea stie ce face-ti .

Lena*
11 februarie 2022
Gramatologie

Ca de scrierea la clasa a III- a.

Dănuța
12 februarie 2022
Xerox

Asta cu xeroxul se întâmpla și datorită faptului ca nu mai scrie nimeni la tabla, toate fisele și testele se trag la xerox. Elevii nu sunt in stare sa copieze de la tabla și profesorii prefera sa le dea mura in gura, totul xeroxat . Școlile nu au bani pentru atâtea cheltuieli , abia suporta utilitățile din costul per elev . Primăriile pot suplimenta dacă au bani, ceea ce e cam rar

Pagina a fost generata in 0.368 secunde