Primăria Cernavodă vrea să cumpere două autobuze electrice

365
Primăria Cernavodă vrea să cumpere două autobuze electrice - cernavodastire-1647024496.jpg

Articole de la același autor

Administrația Publică Locală Cernavodă a lansat, joi, o licitație publică pentru achiziționarea a două autobuze electrice și infrastructura de încărcare necesară acestora.

„În vederea asigurării transportului de pasageri pe rutele de transport public în comun create vor fi achiziționate două autobuze electrice, cu sisteme GPS, cu dimensiune între 5,800 m și 6,800 m, fiecare cu o capacitate de 10 locuri pe scaune plus sofer, capacitatea maximă pe scaune și în picioare fiind de 21 de locuri plus locul conducătorului auto.

Autobuzele vor fi echipate cu suspensie mecanică sau pneumatică și vor funcționa cu baterii de 88 KWh cu acumulatori și supercapacitori, împreună cu infrastructura de încărcare lentă (plug-in) aferente fiecărui autobuz. Autonomia bateriei este de 150 de km, iar viteza medie de deplasare de 40km/h în condițiile în care funcționează sistemul de încălzire sau climatizare la capacitatea maximă de utilizare a instalației de răciere/încălzire precum si încărcare maximă de pasageri.

De asemenea, noile autobuze vor avea podeaua coborâtă, vor fi dotate cu platformă pentru persoanele cu nevoi speciale, uși duble și aer condiționat”, a transmis primarul Liviu Negoiţă.

Cele două autobuze vor fi însoțite de stații de încărcare, iar instalarea acestora se va face pe amplasamentele deja pregătite. O stație este cu încărcare rapidă cu două posturi în curent continuu și două stații de încărcare lentă cu două posturi, acestea din urmă având ca scop prelungirea duratei de viață a bateriilor, încărcarea făcându-se în perioada de staționare a autobuzelor.

Obiectivul prioritar al acestei achiziții este diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră în orașul Cernavodă, ce vizează implementarea de soluții ecologice de transport public în comun și dezvoltarea de facilitate infrastructurală pentru utilizarea mijloacelor de transport nemonitorizate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5001 secunde