Primăria Cernavodă modernizează Ambulatoriul Spitalului orășenesc

378
1
Primăria Cernavodă modernizează Ambulatoriul Spitalului orășenesc - cernavodaspital-1639508263.jpg
Reprezentanții administrației publice locale din Cernavodă au semnat contractele pentru cele trei loturi care fac obiectul achiziției din cadrul proiectului „Dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului orășenesc Cernavodă”, urmând ca în termen de 30 de zile de la data semnării acestora, echipamentele medicale, IT și de mobilier să fie livrate.

Prin acest proiect se vor achiziționa 91 de echipamente medicale, 46 de piese de mobilier și 11 echipamente IT. Printre cele mai importante se numără un computer tomograf, un ecograf multidisciplinar de înaltă performanță, un videocolposcop, un aparat Doppler transcranian, un ecograf musculoscheletal cu elastografie, un aparat roentgen mobil pentru laboratorul de imagistică.

Obiectivul general al proiectului este creșterea accesibilității serviciilor de sanătate în regim ambulatoriu pentru cetățenii orașului Cernavodă și ai localităților învecinate, prin dezvoltarea capacității de diagnostic și tratament în Spitalul orășenesc Cernavodă.

Valoarea totală a proiectului este de 7.451.996,73 lei, din care contribuția Uniunii Europene este în valoare de 5.216.397,94 lei, contribuția națională în valoare de 2.086.559,08 lei, restul de 149.039,94 lei fiind suportată de la bugetul local.

Prin acest program de modernizare, primăria vrea să îmbunătățească actul medical și calitatea serviciilor din ambulatoriul Spitalului orășenesc. În plus, dotarea acestui ambulatoriu va contribui la creșterea ponderii afecțiunilor rezolvate în afara spitalizării și ca o consecință, la reducerea presiunii existente asupra secțiilor din spital.Pagina a fost generata in 0.4089 secunde