Apel către autorități! "Vrem trecere de pietoni iluminată, sunt distruse vieți nevinovate"

5631
1

Articole de la același autor

O femeie și-a pierdut viața, după ce a fost lovită de o mașină pe trecerea de pietoni, pe o arteră principală a municipiului Constanța. Localnicii din zona Policlinicii CFR, unde a avut loc teribilul accident rutier, spun că riscul de astfel de incidente este ridicat, pentru că trecerea de pietoni respectivă nu este iluminată corespunzător.

Analiza realizată de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța arată că, pe parcursul lui 2021, principalele cauze ale accidentelor rutiere grave care au avut loc în județul nostru au fost traversarea neregulamentară a pietonilor și neacordarea priorității pietonilor. Din aceste motive, anul trecut, au murit câteva zeci de persone în județul Constanța, din totalul de 81 de victime răpuse în incidentele rutiere.



Cel mai recent accident rutier soldat cu moartea pietonului a avut loc, luni seară, 7 martie, pe șoseaua I. C. Brătianu, pe trecerea de pietoni din dreptul Policlinicii CFR. Potrivit oamenilor legii, în jurul orei 19.25, o autoutilitară Renault Megane circula pe șoseaua I. C. Brătianu dinspre strada Cumpenei spre strada Th. Burada, iar în dreptul marcajului pietonal din zona Policlinicii CFR nu a acordat prioritate și a accidentat o femeie, care traversa pe trecerea de pietoni, din stânga conducătorului auto. Un echipaj de Poliție a ajuns la fața locului în câteva secunde, fiind în apropierea Autogării Sud. Victima a suferit răni grave, a fost transportată la spital, dar din păcate medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viața. Polițiștii desfășoară cercetări pentru ucidere din culpă, pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul fatal.

Potrivit unor surse din anchetă, femeia mai avea câțiva pași pentru a ajunge pe trotuar când a fost lovită în plin de autoutilitară, al cărei șofer nu ar fi frânat.



Constănțenii care locuiesc în apropierea policlinicii susțin că în zonă au loc frecvent incidente rutiere, în mare parte și din cauza faptului că trecerea de pietoni nu este iluminată corespunzător. „Zona este circulată intens, trecerea de pietoni în mod special, ținând cont de faptul că sunt stații de autobuz pe ambele părți ale străzii. Ajută enorm de mult faptul că în urmă cu vreo trei ani a fost realizat scuarul din mijlocul străzii, dar este nevoie și de iluminare suplimentară, așa cum s-a procedat la alte treceri de pietoni din oraș. După lăsarea întunericului, vizibilitatea este redusă în zonă. Mai ales dacă pietonii sunt îmbrăcați cu haine închise la culoare, riști să nu îi vezi. Este nevoie de trecere de pietoni iluminată, sunt distruse vieți nevinovate!”, ne-au semnalat cititori ai „Cuget Liber”.



18 treceri de pietoni, iluminate anul trecut

Anul trecut, Primăria Contanța a iluminat suplimentar un număr de 18 treceri de pietoni din municipiu, pentru a asigura o vizibilitate mai bună. „Este vorba despre un sistem de iluminat care conține, pe consola de pe fiecare sens de circulație, două proiectoare de led, două avertizoare cu lumină intermitentă și un proiector led în dreptul indicatorului «Trecere de pietoni»”, au transmis reprezentanții autorității locale. Ironia face ca printre trecerile de pietoni iluminate să fie și trei de pe bulevardul respectiv, de la intrarea în oraș, din zona Poliției Rutiere și din zona Școlii nr. 8. Am solicitat precizări Primăriei Constanța cu privire la continuarea proiectului de iluminare a trecerilor de pietoni, iar aceștia au transmis: „Siguranța participanților la trafic este prioritară pentru Primăria Municipiului Constanța. În acest moment, se analizează situația trecerilor de pietoni din oraș în ceea ce privește vizibilitatea mijloacelor de semnalizare rutieră și în urma acestei analize se va interveni. Vom reveni în momentul în care au fost stabilite locațiile unde se vor executa lucrări”. 



Comentează știrea

fani
10 martie 2022
solutii

Geaba toate acestea .Iluminarea trebuie facuta in capetele seci ale coruptilor ce conduc orasul .Contractele pentru luminarea bulevardelor au fost o bataie de joc ,bani aruncati in buzunarele mafiotilor .Cele mai intunecate strazi si bulevarde le gasiti in Constanta

Pagina a fost generata in 0.6656 secunde