Câinii agresivi din Constanţa, capturaţi de pe domeniul public cu tranchilizante

602
2
Câinii agresivi din Constanţa, capturaţi de pe domeniul public cu tranchilizante - cainiiagresivi-1646584638.jpg

Articole de la același autor

Primăria Constanţa a lansat un anunţ de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de „Serviciul de asistenţă sanitar-veterinară la capturarea câinilor fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Constanţa”. Practic, este nevoie de medici veterinari care să însoţească echipa de capturare a câinilor maidanezi, conform prevederilor legale.

Se pot înscrie pentru selecţie firmele care pot asigura minimum doi medici veterinari de liberă practică, meniţi să deservească echipajele de capturare de luni până vineri, în baza programului stabilit, precum şi în afara programului, numai la cazuri speciale şi la solicitarea autorităţilor locale.

Reamintim că, începând din 22 februarie 2022, capturarea câinilor fără stăpân este realizată de echipele Confort Urban. „Serviciul de asistenţă sanitar-veterinară constă în însoţirea echipajelor de capturare a câinilor fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Constanţa, echipate cu puşca de tranchilizante manipulată de către un medic de liberă practică, în următoarele condiţii: câinii foarte agresivi, situaţi în spaţii inaccesibile sau suspecţi de a fi turbaţi, pot fi imobilizaţi cu ajutorul armelor pentru captură cu săgeată care utilizează gazul carbonic comprimat sau cu cartuşe cu percuţie pentru propulsarea unor seringi sau săgeţi care permit injectare cu produse imobilizante. Pentru imobilizare se vor utiliza numai substanţe aprobate de organele sanitar-veterinare, prin injectare pe caşe intramusculare, cu respectarea prescripţiilor medicale, ca fiind puţin periculoasă pentru trecători. Poate fi utilizată şi orice asociere de produse autorizate cu respectarea legislaţiei în vigoare. Este interzisă utilizarea armelor pentru capturarea căţeilor (câini sub un an), aceştia putând fi răniţi”, se arată în caietul de sarcini privind achiziţia publică.


Autorităţile estimează în jur de 250 de câini capturaţi lunar, cu un total de 3.000 pe anul 2022. Cetățenii pot trimite sesizări cu privire la câinii comunitari sau situații de câini agresivi la numărul de telefon 0733/045.213. 



Comentează știrea

EFO
7 martie 2022
maidanezi

Cand ii dati sfaturi si primarului din Eforie sa rezolve problema maidanezilor de pe strada si din birourile primariei?

Tomis plus
7 martie 2022
Caine Periculos

Sa vina si in tomis plus , unde un Caine de rasa Amstaf, considerata periculoasa, este lasat liber zi de zi pe strazi, de 4 luni de zile si nimeni nu ia nici o masura! A si atacat persoane ! Si tot nu il ia nimeni , reclamatii depuse la politie locala, etc , nimic !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4313 secunde