În sfârşit! A fost reluată capturarea maidanezilor de pe străzile Constanţei

1258
4
După luni de zile în care câinii fără stăpân au făcut legea în municipiul Constanţa, autorităţile locale au început, în sfârşit, să îi adune de pe străzi. Cetăţenii pot trimite sesizări şi hingherii se vor deplasa la locul indicat pentru a ridica maidanezii. De asemenea, a fost redeschis adăpostul de unde patrupedele colectate pot fi apoi adoptate.

Activitatea de capturare a câinilor comunitari a fost reluată în municipiul Constanța. Potrivit reprezentanţilor primăriei, serviciul de capturare a câinilor fără stăpân este asigurat de Confort Urban. După ce la ultimele două licitații organizate pentru achiziția serviciului de capturare a câinilor fără stăpân nu s-a prezentat nimeni, Consiliul Local a decis delegarea acestui serviciu.

„Echipele serviciului de specialitate au grijă ca patrupedele să fie ridicate de pe domeniul public și să fie transportate la adăpostul situat pe stradă Câmpul cu Flori, nr. 11 (fosta strada Vârful cu Dor, nr. 5), unde sunt sterilizate și microcipate”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Luminiţa Lare. Potrivit acesteia, pe teren sunt prezente două echipe care intervin în baza unui program prestabilit sau ori de câte ori este necesar pentru soluționarea cazurilor de urgență. Cetățenii pot trimite sesizări cu privire la câinii comunitari sau situații de câini agresivi, la numărul de telefon 0733/045213.

Două echipe de intervenţie, în oraş

„Autovehiculele de transport sunt autorizate la DSVSA și oferă animalelor siguranță, protecție împotriva intemperiilor și o aerisire adecvată. Pentru capturare se folosesc crose speciale și cuști capcană dotate cu uși mobile”, mai spune reprezentantul Primăriei Constanţa. Fiecare mașină este inscripționată corespunzător și deservită de personal instruit care a beneficiat de expertiza voluntarilor de la Animal Society.

„Este pentru prima dată când asigurăm acest serviciu cu resurse proprii. Încercăm să rezolvăm problema câinilor comunitari din orașul nostru într-un mod uman și sănătos, cu respectarea legislației în vigoare. Vrem să oferim condiții bune pentru animalele a căror singură vină o constituie faptul că s-au născut pe stradă. Facem apel către cetățeni să acorde sprijin echipelor de ecarisaj pentru identificarea și prinderea câinilor fără stăpân. De asemenea, îi rugăm pe deținătorii de patrupede să se asigure că propriile animale de companie nu sunt lăsate libere pe stradă”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Cum puteţi adopta un câine fără stăpân

Pe toată perioada în care serviciul nu a fost operațional, echipa Animal Society a desfășurat campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din municipiul Constanța, cu rezultate bune.

Ajunși în adăpost, câinii sunt consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. După ce au fost înregistraţi în evidenţele adăpostului, câinii pot fi revendicaţi sau adoptaţi gratuit. Pentru a evita supraaglomerarea biobazei, municipalitatea va organiza târguri de adopție.

„Anul acesta, capacitatea adăpostului va fi dublată, vor fi aproximativ 500 de spații de cazare, care includ și locurile destinate carantinei și pe cele pentru mamele cu pui. Adăpostul va fi modernizat, în vederea dezvoltării unor spații și dotări necesare: zonă medicală, sală consultații, sală operații și alte intervenții medicale, bloc operator, zonă post-operatorie”, mai precizează purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa.Comentează știrea

Marian
23 februarie 2022
miau miau

Bine bine, dar cu pisicile ce facem?

Clara
23 februarie 2022
LA MEDGIDIA CAND?

Sa se faca ceva si la Medgidia cu cainii maidanezi. Sunt atacati copii pe strazi

mumu
2 martie 2022
cateii

la medgidia hmmmm mai intai sa amendeze toti care abandoneaza si nu sterilizeaza apoi lagare pt suflete nevinovate ne bate razboiul la cur si ne inpiedicam de suflee nevinovate evoluati voi oameni

mumu
2 martie 2022
catei

impiedicam s

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3685 secunde