Pregătiri pentru sezonul estival. „Se închid şantierele de pe străzile Constanţei?”

612
Pregătiri pentru sezonul estival. „Se închid şantierele de pe străzile Constanţei?” - fondcomandamentpentrupregatirea-1645630979.jpg

Articole de la același autor

În vederea pregătirii sezonului estival, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, conducerea RAJA SA, Confort Urban și Poliția Locală au activat comandamentul de lucru pentru pregătirea sezonului estival, punând accent pe verificarea graficului de lucrări pe şantierele deschise în oraş la reţelele de apă şi canalizare și identificarea celor mai bune soluții în vederea diminuării disconfortului şi blocajelor în trafic.

Compania de apă derulează, în prezent, un proiect de investiţii în care sunt prevăzute lucrări pe 264 de străzi, la sistemele de apă şi canalizare. Până la această oră, au fost finalizate intervenţiile pe 38 de artere, alte 44 fiind în executare.

„Schimbarea conductelor îmbătrânite, unele cu o vechime de peste 70 ani, ai căror parametri tehnologici sunt depășiți, va conduce la creşterea siguranţei în funcţionare a sistemului de alimentare cu apă prin reducerea pierderilor, asigurarea serviciului fără discontinuităţi şi menținerea calităţii apei potabile, în timp ce sistemul de canalizare va fi mai uşor de întreţinut şi va putea prelua un debit mai mare de apă uzată. Din păcate, acest disconfort este un rău necesar, doar astfel reușind să asigurăm o infrastructură fiabilă și rezistentă în timp”, explică directorul general al RAJA S.A., Aurel Presură.

Potrivit acestuia, pe bulevardul Tomis, în zona Dacia, se realizează conexiunea și întregirea conductei de 800 mm nou montate, urmând ca lucrările să se finalizeze până la data de 15 aprilie. Tot până la această dată, urmează să fie realizate și lucrările din zona intersecției cu strada Soveja, de conectare și trecere de pe sistemul vechi pe cel nou.

Pe şantierul de pe bulevardul Aurel Vlaicu, vor continua lucrările până pe 15 iunie, unde urmează să se realizeze conexiunile între conductele nou înființate și sistemul centralizat și executarea unor cămine de vane în zonele: Kaufland, Baba Novac, Stația Palas și intersecția cu bulevardul Tomis – breteaua sensului de mers dinspre Ovidiu spre Aurel Vlaicu.

Comandamentul de lucru se va reuni săptămânal, pentru monitorizarea respectării termenelor stabilite, şi, periodic, vor fi efectuate verificări în teren de echipe mixte, alcătuite din reprezentanți ai RAJA SA și Primăria Constanța.

„Trebuie să colaborăm îndeaproape toți cei implicați, pentru ca lucrările să se încadreze în graficele și termele stabilite și împreună să găsim soluții viabile pentru surmontarea situațiilor neprevăzute ce pot apărea”, a declarat primarul Vergil Chiţac.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6167 secunde