„Apa este viață!”. Concurs de pictură și desen, lansat de RAJA

585
1

Articole de la același autor

Copiii sunt invitați să sărbătorească, alături de compania RAJA, Ziua Mondială a Apei participând la concursul de pictură și desen „Apa este viață!”

Sărbătorită anual în ziua de 22 martie, în întreaga lume, Ziua Mondială a Apei se axează de data aceasta pe valorizarea apei subterane pe care, chiar dacă nu o vedem, nu trebuie să o uităm, ci să o privim ca pe o comoară ascunsă, al cărei impact este vizibil pretutindeni. Prin tema „Apa subterană – Faceți invizibilul vizibil” se accentuează rolul vital al apelor subterane în infrastructura de alimentare cu apă și de canalizare, în agricultură, în industrie, în ecosisteme etc.

Apa din acvifere traversează granițe și este extrem de important modul în care împărtășim resursele transfrontaliere de apă subterană, echilibrând nevoile într-o lume în continuă schimbare. Această apă nevăzută este o parte importantă a procesului de adaptare la schimbările climatice.

„În calitate de furnizor al serviciilor de alimentare cu apă și de colectare-tratare a apelor uzate, RAJA se implică activ în protejarea apei subterane, promovând utilizarea sustenabilă a acesteia, cu atât mai mult cu cât activitățile umane (creșterea populației, a economiei, a consumului, a producției de deșeuri, urbanizarea etc.) și variabilitatea climei pun presiune pe astfel de resurse. De aceea, am dorit să atragem atenția asupra necesității protejării apei și aprecierii ei la justa valoare, lansând tinerilor școlari provocarea de a ne împărtăși propria lor viziune cu privire la o temă sensibilă și mereu actuală: Importanța apei în viața noastră. Prin urmare, îi invităm pe toți copiii cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani, cu domiciliul în județul Constanța, să își demonstreze talentul și creativitatea în cadrul acestui concurs”, a transmis directorul RAJA, Aurel Presură.

Premii pentru micii artişti

Competiţia se va desfășura online, pe pagina de Facebook RAJA S.A. - www.facebook.com/scRAJAsa, în perioada 11 februarie – 22 martie 2022. Înscrierea în concurs se face prin trimiterea unei singure lucrări, în format JPEG sau PDF, pe messenger, chat, sau pe adresa de e-mail: [email protected]. Lucrările înscrise în concurs pot fi realizate prin orice tehnică (ulei, acuarelă, creion, peniță etc.). și vor fi prezentate într-o expoziție virtuală organizată pe pagina de Facebook, urmând a fi departajate pe două categorii de vârstă stabilite, respectiv 7 - 11 ani și 12 -16 ani. Oricine va accesa pagina de Facebook va putea vota prin like lucrarea preferată, urmând ca acele creații cele mai apreciate să fie desemnate câștigătoare și ulterior premiate.

Pentru fiecare categorie de vârstă vor fi acordate premii pentru locurile I – tabletă, II - eBook Reader și III – smartwatch și câte cinci mențiuni. În plus, toți cei premiați vor primi vouchere valorice pentru librăria Cărturești.  



Comentează știrea

Popescu Nicu
15 februarie 2022
raspuns

Da...noroc cu toți din Consiliul de Administrație...că altfel nu mai făceau astfel de concursuri sau proiecte cu diverse unități școlare.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4362 secunde