Început de carieră pentru o nouă promoţie de ofiţeri de marină

305
Început de carieră pentru o nouă promoţie de ofiţeri de marină - academie-1645631089.jpg

Articole de la același autor

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a organizat marți, 22 februarie, festivitatea de absolvire a cursurilor de bază „Folosirea în luptă a tehnicii și armamentului naval și navigația în siguranță” și „Folosirea în luptă a sistemelor electromecanice navale militare și logistice de consum”.

Cei 66 de aspiranți din noua promoție de ofițeri au absolvit studiile universitare de licență la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” în vara anului trecut și au urmat timp de șase luni cursurile postuniversitare pentru preluarea primei funcții în cadrul unităților din Forțele Navale Române. Timp de 26 de săptămâni, cursurile au avut două componente, una teoretică și o alta practică, cea din urmă având rolul de a-i familiariza pe tinerii ofițeri cu cerințele și responsabilitățile primelor funcții pe care le vor încadra.

Festivitatea de absolvire s-a desfășurat în prezența șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, și a comandanților de mari unități, în subordinea cărora își vor desfășura activitatea cei

66 de absolvenți ai cursurilor de bază din promoția de anul acesta. În mesajele adresate tinerilor ofițeri, atât șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, cât și comandantul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, comandor conf. univ. dr. ing. Alecu Toma, au subliniat importanța conștientizării contextului actual în care își încep cariera de ofițeri în Forțele Navale Române absolvenții promoției de aspiranți de anul acesta.

Cursul de bază pentru aspiranți a fost organizat pentru prima dată de Academia Navală „Mircea cel Bătrân” în anul 2021, fiind încadrat în categoria cursurilor postuniversitare. Acesta permite absolvenților studiilor universitare de licență de la Secția Militară a Academiei Navale să dobândească primele cunoștințe teoretice și practice în calitate de ofițeri în cadrul aceleiași instituții de învățământ, sub îndrumarea profesorilor din academie și a instructorilor specialiști din Forțele Navale Române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4994 secunde