Senatorul USR Remus Negoi, dezamăgit de alianţa de la guvernare! "Își bate joc de persoanele cu dizabilităţi"

1171
Senatorul USR Remus Negoi, dezamăgit de alianţa de la guvernare!
În urmă cu o perioadă de timp, USR a propus o iniţiativă legislativă în Parlament care ar fi ajutat persoanele cu dizabilităţi din mai multe puncte de vedere. Alianţa care se află în acest moment la guvernare a scos această iniţiativă de pe ordinea de zi, fapt care l-a mâhnit pe senatorul constănţean USR Remus Negoi.

„Iniţiativa legislativă a USR care ar fi ajutat persoanele cu dizabilităţi să aibă o viaţă mai bună a fost scoasă de pe ordinea de zi a Senatului de coaliția PSD-PNL-UDMR. Această alianţă toxică își bate joc de 850.000 de persoane cu dizabilități.

Am lucrat cu ONG-uri și specialiști din toate partidele peste 9 luni pe schimbarea Legii 448 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități și, exact când trebuia să dăm vot pe marginea ei, coaliția de guvernare a retras subiectul de pe ordinea de zi. Vorbim de o lege cu raport de admitere în comisie, dezbătută în plen cu angajamentul tuturor partidelor de a o susține, iar când trebuia să o votăm, senatorii PSD-PNL-UDMR au eliminat subiectul de pe ordinea de zi prin tertipluri juridice”, a declarat Remus Negoi.


El a explicat în mai mulţi termeni ce cuprinde această iniţiativă legislativă scoasă de pe ordinea de zi.

„Pe lângă creșterea indemnizațiilor, proiectul cuprinde măsuri care vizează îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități, adulți și copii. Iniţiativa prevede introducerea unui venit suplimentar pentru adulții cu dizabilități grave care nu pot obține venituri și nici nu beneficiază de pensie, înființarea de servicii de îngrijire la domiciliu cu ajutorul unor echipe mobile și al asistenților personali profesioniști care să ducă la evitarea instituționalizării şi redefinirea centrelor de asistență și îngrijire şi mutarea accentului de pe componenta rezidențială pe cea de acordare de servicii pentru mai mulți potențiali beneficiari. Trebuie oferite alternative pentru a evita instituționalizarea. Covârșitoarea majoritate a persoanelor cu dizabilități se află în grija exclusivă a familiei. În momentul în care acest sprijin încetează, instituționalizarea este, în prezent, singura opțiune. Din acest motiv, măsurile pentru dezvoltarea de servicii în comunitate, de îngrijire și asistență la domiciliu sau în familia extinsă sunt extrem de importante”, a mai spus senatorul Remus Negoi.


Mai mult decât atât, parlamentarul a întărit ideea de a ajuta persoanele cu dizabilităţi.

„Proiectul este unul aşteptat pentru care au fost depuse eforturi considerabile şi care vine să reglementeze neajunsurile persoanelor cu dizabilităţi din România. Acesta va trece însă, cel mai probabil, tacit și va pierde implicit zeci de amendamente, sute de ore de muncă depuse de oamenii implicați în el și, odată cu ele, speranța a 850.000 dintre cei mai vulnerabili cetățeni ai României. Sunt oameni de care statul român aproape că a uitat şi modificările aduse de acest proiect ar fi trebuit să fie benefice pentru ei. Persoanele cu dizabilități au avut parte, prea mult timp, de promisiuni și vorbe goale. E timpul măsurilor concrete, însă membrilor coaliţiei de guvernare nu le pasă de persoanele cu dizabilităţi şi prin scoaterea proiectului de la vot au demonstrat o batjocură fără limită la adresa acestei categorii vulnerabile”, a concluzionat Remus Negoi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0441 secunde