Primăria Murfatlar a accesat fonduri europene pentru renovarea a patru blocuri

680
Primăria Murfatlar a accesat fonduri europene pentru renovarea a patru blocuri - murfatlarrenovare-1651412973.jpg
Primăria Orașului Murfatlar a accesat în luna aprilie fonduri europene în valoare de 2.669.260 euro fără TVA, respectiv 13.139.916 lei, prin PNRR pentru renovarea energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale.

Astfel, blocurile C1, C4, C5 și C6 din zona centrală și aparținând Asociației de proprietari nr. 7, urmează să fie reabilitate în vederea îmbunătățirii energetice.


Reprezentanţii primăriei menţionează faptul că, pentru a fi eligibile, asociațiile trebuiau să fie legal constituite și să aibă toate actele în regulă, iar la nivelul orașului Murfatlar s-au încadrat criteriilor doar două asociații de proprietari. Dintre acestea, doar Asociația de proprietari nr. 7 a reușit să prezinte și listele cu semnăturile a 2/3 din totalul proprietarilor că sunt de acord cu lucrările de intervenție.


Totodată, important este și faptul că rata de finanțare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului. Reabilitarea energetică a celor patru blocuri se va realiza prin: izolarea termică a fațadei, termo-hidroizolarea terasei, reabilitarea instalației electrice în spațiile comune, repararea trotuarelor pentru eliminarea infiltrațiilor, repararea elementelor de construcție (aticurile) ș.a.


Principiul de accesare fiind „primul venit, primul servit”, s-au întocmit auditul energetic, expertiza tehnică și, datorită faptului că a fost convocat Consiliul Local de îndată, primăria a reuşit să acceseze banii, luând fața municipiilor și orașelor mari care au rămas fără bani.


„Mulțumim și consilierilor locali pentru mobilizare și celor ce au votat hotărârea de consiliu pentru depunerea proiectului, deoarece, inexplicabil, consilierii PSD au refuzat să voteze depunerea proiectului, deși administratorul Asociației nr. 7, fost candidat pentru funcția de consilier local pe listele PSD, a avut un rol determinant în strângerea de semnături de la proprietari și a colaborat exemplar cu reprezentanții primăriei” , a transmis primarul oraşului Murfatlar, Gheorghe Cojocaru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5631 secunde