Primăria Murfatlar a găzduit un briefing în cadrul proiectului "Dezvoltarea și promovarea moștenirii comune"

1405

Articole de la același autor

Reprezentanţii Oraşului Murfatlar au organizat, miercuri, la primăria din localitate, un briefing în cadrul proiectului „Dezvoltarea şi promovarea moştenirii comune”, finanţat prin Programul Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020. Proiectul este implementat în parteneriat cu Municipalitatea General Toshevo, Bulgaria, în calitate de partener principal şi partenerii de proiect Unitatea Administrativ Teritorială a Orașului Murfatlar, România, şi Consiliul Local Bolgrad, Ucraina.



Comparativ cu evenimentul desfășurat la momentul în care s-a dat startul acestui proiect, când au venit reprezentanți ai celor trei localități menționate, de această dată, din cauza războiului, partenerii din Ucraina au fost prezenți doar în format online. În acest context, încă de la început, primarul orașului Murfatlar, George Cojocaru, a transmis un mesaj de solidaritate ucrainenilor.



Revenind la proiectul ”Dezvoltarea și promovarea moștenirii comune”, acesta este integrat. Concret, partenerii din fiecare parte a frontierei contribuie cu elemente diferite pentru atingerea obiectivelor proiectului.

Fiecare dintre cele trei regiuni, în funcție de specificul lor, va fi implicată în diferite metode și instrumente în diferite activități, dar cu același obiectiv: integrarea și concentrarea pe eforturile de accelerare a dezvoltării regionale și transfrontaliere, sporirea competitivității și a ratingului investițional.



Astfel, în orașul Murfatlar cea mai importantă activitate a vizat reconstrucția și modernizarea unui centru cultural și anume investiția: „Lucrări de amenajare şi reparaţii curte Casa de Cultură”.



„În cadrul proiectului s-a amenajat şi reparat curtea Casei de Cultură în vederea desfăşurării de evenimente culturale, cuprinzând lucrări de refacere pavaje, amenajări zone verzi cu gazon şi arbuşti, lucrări de reparaţie grup sanitar şi garduri de împrejmuire, inclusiv amenajarea şi dotarea scenei şi a vestiarului aferent pentru organizarea de spectacole. O altă activitate finalizată a fost furnizarea de echipamente pentru Centrul de Informare Turistică şi Casa de Cultură. De asemenea, au mai avut loc două evenimente şi anume, în perioada 24-27 iunie 2021, seminarul de instruire din Bolgrad şi, în perioada 27-31 august 2021, tabăra tematică din General Toshevo şi Balcik, Bulgaria”, a spus coordonatorul local al proiectului, Mihaela Clincu.

De remarcat că, în perioada următoare, vor continua activităţile din cadrul acestui proiect, şi se vor desfăşura seminarii, tabere tematice şi forumuri de turism. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4341 secunde